Sondaj INSCOP: Majoritarea românilor cred că intervenția armată a Rusiei în Siria e o acțiune nejustificată

| 12 noi, 09:18

Peste jumătate dintre români sunt de părere că intervenția armată a Rusiei în Siria este o acțiune nejustificată și va conduce la accentuarea migrației în Uniunea Europeană, reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Astfel, 51% dintre cei chestionați consideră că intervenția armată a Rusiei în Siria este nejustificată, în timp ce 20,8% susțin contrariul. Procentul celor care au ales varianta "nu știu/nu răspund" a fost de 28,2%.

De asemenea, 55% dintre români sunt în acord cu afirmația potrivit căreia intervenția Rusiei în Siria va conduce la accentuarea migrației în Uniunea Europeană, în timp ce 14,6% și-au exprimat dezacordul cu această idee. Procentul non-răspunsurilor a fost de 30,4%.

Pe de altă parte, 51,5% dintre respondenți consideră că intervenția Rusiei în Siria va complica situația în Orientul Mijlociu, 17,4% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 31,1% nu știu sau nu răspund la această întrebare. 45,7% dintre cei chestionați sunt în acord cu afirmația potrivit căreia intervenția Rusiei în Siria va conduce la un conflict mai accentuat între Rusia și SUA, 19% sunt în dezacord, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 35,2%.

Întrebați dacă au auzit de raidurile aeriene ale Rusiei în Siria, 74,7% dintre români au răspuns afirmativ, în timp ce 21,3% au spus că nu au auzit despre acest eveniment. 37,8% dintre români cred că Rusia a intervenit militar în Siria ca să demonstreze statelor europene și SUA puterea militară a țării, 15,6% susțin că intervenția militară a fost inițiată ca să-l sprijine pe aliatul său, actualul președinte al Siriei Bashar Al-Assad, să rămână la putere, iar 15,5% consideră că scopul acțiunilor este să distrugă gruparea teroristă Statul Islamic. 31,1% nu știu sau nu răspund la întrebare.

Totodată, 12,9% dintre respondenți sunt de părere că acțiunea militară a Rusiei va duce la rezolvarea conflictului din Siria, în timp ce 56% sunt în dezacord cu această afirmație. 12,1% consideră că intervenția Rusiei în Siria va pune capăt conflictului militar, în timp ce 58,3% își exprimă dezacordul față de această afirmație. 29,6% au ales varianta "nu știu/nu răspund".

Barometrul a fost realizat pe un eșantion de 1.098 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%, iar metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ