Sondaj: mulţi români cred că Europa merge în direcţia bună, dar România nu

| 25 mar, 09:07

Numărul românilor care cred că lucrurile în Europa merg într-o direcţie bună a crescut semnificativ de la începutul anului, arată un sondaj de opinie INSCOP Research. Acelaşi sondaj arată însă că percepția direcției în care merge România se menține puternic negativă.

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în perioada 5 – 13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer, arată faptul că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei.

72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. 17,8% dintre repondenţi cred că direcția în care merge țara este bună, în timp ce 9,4% nu știu sau nu au răspuns.

Comparativ cu sondajul din februarie, a crescut ușor atât procentul respondenților care cred că țara merge într-o direcție greșită, cât și al celor care cred că țara merge într-o direcție bună.

Față de 2017, procentul optimiștilor s-a înjumătățit.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 5 – 13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer (fundație politică apropiată de Uniunea Creștin-Democrată din Germania - CDU - N.R. ).

Volumul eșantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1053 de persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Prezentarea grafică a datelor poate fi descărcată accesând link-ul.

Tag-uri: Europa, romania, sondaj
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ