Sondaj: Victor Ponta a ajuns la un grad de notorietate de 98%

| 10 mai, 2013

Peste jumătate dintre români au o părere bună despre Sorin Oprescu şi Victor Ponta, potrivit Barometrului de opinie naţional realizat de Avangarde, în perioada 21 - 28 aprilie.

Potrivit studiului realizat de Avangarde gradul de popularitate al premierului Victor Ponta a ajuns la 98%, iar 52% dintre respondenţi au o părere bună despre şeful Executivului. De asemenea, tot cu un grad de popularitate de peste 90% se regăseşte şi Sorin Oprescu, care beneficiază de o părere pozitivă din partea a 57% dintre cei chestionaţi.

În topul liderilor politici care beneficiază de o părere bună din partea românilor se regăseşte cu 40% preşedintele PNL, Crin Antonescu (97% - notorietate).

Lista continuă cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis (69% - notorietate) şi 38% cu păreri pozitive. 30% spun că au o părere bună despre Mihai-Răzvan Ungureanu (90% - notorietate), 23% au părere bună despre preşedintele PDL, Vasile Blaga (92% - notorietate). 21% dintre respondenţi au afirmat că au o părere bună despre preşedintele Traian Băsescu (100% - notorietate), iar 18% că au o părere bună despre deputatul Elena Udrea (95% - notorietate).

Conform cercetării, mai mult de jumătate dintre români (53%) au auzit de semnarea unui act de coabitare între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, iar dintre aceştia 49% cred că semnarea acestui document este un lucru bun pentru ţară.

Cercetarea a fost realizată în perioada 21 - 28 aprilie 2013, pe un eşantion probabilist, stratificat de o mie de persoane adulte de 18 ani şi peste. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de plus/ minus 3,1%, pentru un interval de încredere de 95%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ