Sony lansează noua sa consolă PlayStation 4

| 15 noi, 2013

Grupul japonez Sony va lansa vineri pe piaţa din SUA cea mai nouă versiune a consolei sale de jocuri de video PlayStation 4 (PS4), transmite AFP.

Succesorul modelului PlayStation 3, lansată în anul 2006 şi care a înregistrat vânzări de aproximativ 77 milioane de exemplare, PS4 îşi va face ulterior debutul în Europa în data de 29 noiembrie, urmând ca pe piaţa din Japonia să ajungă abia în data de 22 februarie 2014.

'Milioane de pasionaţi de jocuri video aşteaptă cu nerăbdare lansarea PlayStation 4', consideră Scott Steinberg, analist la TechSavvy Global. 'Aceasta va contribui la restabilirea poziţiei consolelor de jocuri video într-o lume din ce în ce mai marcată de smartphones, tablete şi jocuri online gratuite', adaug analistul.

Lansarea celei mai noi console Sony are loc la o săptămâna înainte ca grupul american Microsoft să-şi lanseze noua sa consolă Xbox One. La un preţ de 399 de dolari (399 de euro în Europa), PlayStation 4 este cu 100 de dolari mai ieftină decât tariful de 499 de dolari solicitat de Microsoft pentru ultima sa consolă, Xbox One.

'Cu PS4 vrem să oferim o maşină cu performanţe foarte ridicate la un preţ scăzut, pentru ca să existe o consolă în fiecare casă din întreaga lume', a declarat vice-preşedintele Sony Computer Entertainment America, Adam Boyes.

Pe lângă performanţe tehnice crescute, PS4 dispune şi de posibilităţi de interacţiune pe reţelele sociale, un simplu buton permiţând utilizatorilor să fac schimb de mesaje pe Facebook. De asemenea, imagini din joc pot fi trimise uşor pe Twitter iar utilizatorii pot să-şi invite prietenii să le urmărească, în direct, aventurile din timpul jocurilor.

În pofida lansării de noi produse cei trei mari producătorii de console de jocuri video (Sony, Nintendo şi Microsoft) se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphone-urile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ