Sony va lansa PlayStation 4 la preţul de 399 de dolari

| 11 iun, 2013

Sony a prezentat, la Los Angeles, noua versiune a consolei sale de jocuri video, PlayStation 4 (PS4), care se va comercializa la un preţ de 399 de dolari, sub tariful de 499 de dolari solicitat de Microsoft pentru ultima sa consolă, Xbox One.

PlayStation 4 se vrea o platfromă de divertisment pentru întreaga familie, combinând video, muzică, televiziune şi jocuri. În acest sens, PS4 va fi lansată la pachet cu oferte speciale de servicii de video şi muzică de la Sony Unlimited.

"Este o platformă complet nouă şi, din anumite puncte de vedere, o PlayStation total nou", a declarat preşedintele Sony Computer Entertainment, Andrew House, cu ocazia deschiderii salonului Electronic Entertainment Expo de la Los Angeles. House a adăugat că PS4 va fi disponibilă la un preţ de 399 de dolari în SUA şi 399 de euro (530 de dolari) în Europa iar lansarea pe piaţă este programată înainte de sărbătorile de sfârşit de an, potrivit Agerpres. 

Separat, grupul american Microsoft Corp a anunţat luni că noua sa consolă de jocuri video Xbox One va fi lansată pe piaţă în luna noiembrie în 21 de ţări, la un preţ de 499 de dolari în SUA şi 499 de euro în Europa, peste aşteptările pasionaţilor de jocuri video. Noua consolă va permite trecerea instantanee de la un joc video la un program de televiziune sau navigarea pe Internet. De asemenea, Microsoft va integra în noua consolă noul său sistem de apeluri video pe internet Skype.

În pofida lansării de noi produse cei trei mari producătorii de console de jocuri video (Sony, Nintendo şi Microsoft) se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphone-urile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ