Soprana Angela Gheorghiu va susţine un recital la Parlamentul European

| 09 mai, 2013

Angela Gheorghiu va susţine un recital, pe 15 mai, la Parlamentul European de la Bruxelles, la un dineu-concert, artista fiind primul interpret de operă invitat vreodată la acest eveniment, informează biroul de presă al sopranei.

Soprana Angela Gheorghiu a fost invitată la acest eveniment de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) şi va susţine un recital de 30 de minute, iar la sfârşitul spectacolului va discuta cu membri ai Parlamentului European, informează Rtv.net.

Dineul-concert va fi deschis de şeful comisiei de cultură a Parlamentului European.

Angela Gheorghiu va susţine, în viitorul apropiat, concerte la Londra (Southbank Centre - Royal Festival Hall, vineri) şi Moscova (Teatrul Stanislavski - sâmbătă) şi se va întoarce în capitala britanică pe 5 iulie, pentru spectacolul "La Rondine", la Royal Opera House.

IFPI reprezintă industria de înregistrări din lumea întreagă, cu 1.400 de companii în 66 de ţări şi uniuni afiliate în 55 de ţări.

Angela Gheorghiu este un star al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autorităţile ţării sale natale.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ