UPDATE Sorin Alexandrescu: Contractul dintre RDS şi Bodu SRL mi-a fost transmis anonim

| 06 iun, 2013

Şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a declarat joi la Tribunalul Bucureşti că documentul semnat între RCS/RDS şi Bodu SRL i-a fost transmis anonim cu o săptămână înainte de a se întâlni, pe 26 aprilie, cu denunţătorul Ioan Bendei.

UPDATE Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la judecarea recursului faţă de arestarea preventivă a lui Alexandrescu a arătat, în sala de judecată, că probele din dosarul de şantaj al directorului general Antena Group dovedesc acuzaţiile ce i se aduc acestuia.

Astfel, procurorul a enumerat plângerea penală făcută de Ioan Bendei care se leagă cu interceptările făcute în acest caz, dar şi cu declaraţiile unor martori între care şi şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir.

Reprezentantul DNA a mai arătat că Sorin Alexandrescu a avut "o conduită sistematică în cadrul săvârşirii infracţiunii, după ce a întreprins şapte întâlniri cu denunţătorul său, la care l-a şantajat". Procurorul a precizat că este vorba despre întâlnirile avute cu administratorul RCS&RDS în 16, 19, 22, 26 aprilie şi 14, 16 şi 21 mai, la care Alexandrescu a pus sistematic problema semnării unui contract.

Tot el a arătat că Alexandrescu "a urmărit creşterea graduală a tensiunii victimei sale, aspect din care rezultă premeditarea şi perseverenţa infracţională de care acesta a dat dovadă".

În plus, a arătat procurorul, directorul general Antena TV Group "s-a folosit de poziţia sa şi de experienţa profesională".

Magistratul DNA a mai arătat că directorul avea oricând posibilitatea să difuzeze pe post, printr-un material de presă, documentul în legătură cu care şi-a şantajat victima sau să facă o sesizare la organele abilitate, dacă într-adevăr simţea că deţine o probă incriminatoare ce viza infracţiunea de luare sau dare mită.

Anchetatorul a mai arătat că iniţiativa infracţională a aparţinut integral lui Alexandrescu, acest aspect fiind dovedit şi de caracterul conspirativ cu care a procedat în săvârşirea faptei.

În final, procurorul a cerut respingerea recursului lui Alexandrescu şi menţinerea acestuia în arest timp de 29 de zile.

În momentul în care a avut dreptul la ultimul cuvânt, Sorin Alexandrescu a declarat în faţa judecătorilor că nu a minţit în declaraţiile date la prima instanţă şi că nu înţelege de ce este considerat pericol public.

"Nu am fost nesincer în declaraţiile date la prima instanţă. Nu am ştiut nimic despre adresele primite de Ioan Berindei. Nu este adevărat că nu doream să dau public contractul lui Mitică Dtsgomir. Nu înţeleg de ce sunt pericol public.Eu am fost ridicat de procurori din faţa casei. Am fost proactiv.  Lucrez de 17 ani în cadrul companiilor multinaţionale, dar nu am fost acuzat de aşa ceva. Vă rog să mă puneţi în libertate, voi colabora cu organele de cercetare judecătorească".

Timp de aproape o oră, Sorin Alexandrescu a răspuns întrebărilor puse de avocatul său şi de preşedintele completului de judecată, Elena Burlan.

'Ioan Bendei mi-a spus că el a fost cel care a dispus scoaterea din grila de programe de la RCS a posturilor Antena Group. Bendei nu avea calitatea să negocieze contractul de retransmitere a posturilor. Contractul dintre Mitică Dragomir şi RCS mi-a fost transmis anonim cu o săptămână înainte să mă întâlnesc cu domnul Bendei', a afirmat Sorin Alexandrescu.

El a recunoscut că, după ce a aflat de contractul semnat între RCS/RDS şi Bodu SRL (companie care îi aparţine fiului lui Dumitru Dragomir), dorea să facă un subiect de presă din acel contract, afirmând că, în calitate de director general al Antena Group, se ocupa şi de documentarea subiectelor jurnalistice.

Alexandrescu a mai spus că nu a avut niciodată în intenţie să nu divulge public contractul dintre RDS şi Bodu SRL.

Atunci când a fost întrebat de judecător dacă domnul Bendei s-a simţit ameninţat, şeful Antenelor a răspuns că Ioan Bendei era "foarte degajat şi relaxat şi se pregătea să plece într-o croazieră pe data de 26 aprilie".

Tribunalul Bucureşti judecă joi recursul declarat de şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, arestat pentru că l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administrator la compania RCS&RDS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ