Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, a învins statul la CEDO

| 03 feb, 13:28

CEDO i-a dat dreptate fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, reţinut în 2011 pentru corupţie.

El s-a plâns în 2012 magistraţilor de la Strasbourg că nu a fost tratat corespunzător în timpul detenţiei şi că i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată.  Sorin Apostu a reclamat condițiile din detenție din perioada noiembrie 2011 și ianuarie 2012, dar și cele din penitenciarele Gherla și Rahova, unde a fost încarcerat din ianuarie până în martie 2012.

Printre nemulțumiri se numără suprapopularea, încălzirea neadecvată, iluminarea și igiena. Sorin Apostu s-a plâns și de condițiile în care a fost transportat de la Gherla la Rahova, în 12 ianuarie 2012, dar și de faptul că nu a putut vorbi cu avocatul său în penitenciarul Gherla.

CEDO a fost de acord cu reclamaţiile, dar nu a pedepsit statul român.

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ