Sorin Cîmpeanu anunţă că pragul de vaccinare luat în calcul pentru susţinerea orelor cu prezenţă fizică este de 60%

| 04 noi, 19:31

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că se are în vedere un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru ca orele să se poată desfăşura cu prezenţă fizică. Decizia finală va fi anunţată în cursul zilei de vineri. Sorin Cîmpeanu a precizat că 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România aveau, vineri, rată de vaccinare de peste 60%.

 

Conform raportărilor de vineri privind rata de vaccinare în şcolile şi grădiniţele din România, peste 60 se încadrează 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, vor rămâne în vigoare toate regulile de până acum: la apariţia unui caz într-o clasă se suspendă cursurile la clasa respectivă, iar la apariţia de cazuri în mai mult de jumătate dintre clasele din şcoală se suspendă cursurile în întreaga unitate.
”În paralel, dacă o şcoală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare, dar are motive pentru care consideră că nu poate asigura protecţia sanitară poate solicita trecerea în online şi Inspectoratul Şcolar va aproba”, a mai declarat ministrul.
Acesta a mai afirmat şi că în curând vor ajunge în şcoli testele rapide pe bază de salivă, copiii şi angajaţii din sistem urmând a fi testaţi de două ori pe săptămână.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ