Sorin Grindeanu a sesizat CCR cu privire la votul de la moţiunea de cenzură

| 29 iun, 12:01

Premierul interimar Sorin Grindeanu a trimis o solicitare la Curtea Constituţională, cu privire la procedura de vot de la moţiunea de cenzură, în urma căreia guvernul condus de el a fost demis în Parlament. Senatorii şi deputaţii PSD-ALDE au fost verificaţi de mai multe ori înainte să voteze, conform cu decizia partidelor din coaliţie.

Având în vedere rolul Curţii Constituţionale de garant al supremaţiei Constituţiei, precum şi ca unică autoritate de jurisdicţie constituţională din România, fără a solicita anularea adoptării moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condiţiile votării de către senatori şi deputaţi a acestei moţiuni şi de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispoziţiilor constituţionale şi legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari”, se arată în solicitatea primului ministru interimar.

La moţiunea de cenzură de miercurea trecută, parlamentarii PSD şi ALDE au fost obligaţi să voteze la vedere, deşi votul era unul secret, cu bile.

(w460) Sorin Grin

(w460) Sorin Grin

(w460) Sorin Grin

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ