Sorin Grindeanu: România şi Republica Moldova îşi intensifică colaborarea în domeniul transporturilor

| 07 sep, 18:57

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a discutat, joi, cu omologul de peste Prut, Andrei Spînu, despre consolidarea cooperării, asigurându-l de sprijinul constant pe care statul român îl acordă Republicii Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană.

 

Cei doi au semnat două memorandumuri, un Memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri va contribui la îmbunătăţirea transportului rutier internaţional de marfă şi la simplificarea reglementării transporturilor rutiere de marfă şi unul carevizează dezvoltarea relaţiilor în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport.
”România şi Republica Moldova îşi intensifică colaborarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport. Astăzi am discutat cu omologul de peste Prut, Andrei Spînu, despre consolidarea cooperării şi l-am asigurat de sprijinul constant pe care statul român îl acordă Republicii Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. Acest demers este transpus inclusiv prin cele două Memorandumuri de Înţelegere pe care le-am semnat, astăzi, alături de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova”, a transmis ministrul.
Sorin Grindeanu arată că ”Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri va contribui la îmbunătăţirea transportului rutier internaţional de marfă şi la simplificarea reglementării transporturilor rutiere de marfă”.
Potrivit ministrului Transporturilor, ”proiectul e-CMR este parte a unei strategii mai largi de digitalizare a sistemelor de facilitare a comerţului care va genera o eficienţă sporită şi costuri operaţionale mai reduse”.
”Al doilea Memorandum semnat vizează dezvoltarea relaţiilor în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, iar cooperare se va materializa prin elaborarea, coordonarea şi monitorizarea politicilor în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport; colaborarea în vederea transpunerii directivelor Uniunii Europene în legislaţia naţională a Republicii Moldova în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport; îmbunătăţirea politicii cu privire la infrastructura de transport pentru a identifica şi evalua mai aprofundat proiectele de infrastructură pe moduri de transport; colaborarea şi schimbul de bune practici în accesarea fondurilor UE pentru dezvoltarea infrastructurii de transport”, mai afirmă Grindeanu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ