Sorin Oprescu: Nu mă pregătesc pentru alegerile prezidenţiale

| 01 oct, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni seară, că nu se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor şi că a plâns la prima ieşire publică de după moartea lui Ionuţ Anghel ca "om", şi nu ca "animal politic".

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat la o emisiune televizată  că tot ce face în calitate de edil face "din ambiţia de a face", nu pentru a se duce "la prezidenţiale", conform Mediafax.

În acelaşi context, primarul general a explicat reacţia sa la prima ieşire publică de după decesul copilului de patru sfâşiat de câini vagabonzi în Capitalei, spunând că atunci a plâns după ce un ziarist i-ar fi arătat o fotografie a lui Ionuţ Anghel, iar emoţiile au fost o reacţie firească a lui ca "om".

"Ce eu nu sunt tată, eu nu sunt bunic. Ce sunt eu? Animalul politic de la primărie? Sunt om. Nu am dreptul să plâng pentru copilul acesta?", a precizat primarul general al Capitalei.

346 de plângeri penale

Sorin Oprescu a declarat că pe numele său au fost formulate, de când este primar general, 346 de plângeri penale, iar în toate a fost dispusă neînceperea urmăririi penale, una dintre reclamaţii fiind făcută în legătură cu adăpostul privat de câini Dog Town.

Oprescu a spus că unele dintre plângerile împotriva sa au fost făcute la Parchetul general, iar altele, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Primarul general a prezentat o copie după rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul său legată de adăpostul Dog Town din Uzunu, judeţul Giurgiu, după ce a fost reclamat pentru abuz în serviciu.

Oprescu a subliniat că Primăria Capitalei nu a dat niciun ban pentru adăpostul respectiv, al cărui proiect a fost lansat cu câteva luni înainte de campania electorală din 2012, şi că el a fost reclamat pe motiv că Dog Town ar fi o afacere a trei dintre prietenii fiului său, iar unul dintre aceştia i-ar fi sponsorizat campania electorală.

În cele din urmă, conform documentului prezentat în emisiune, Oprescu a primit NUP în acest caz pentru că nu au fost găsite probe care să susţină acuzaţiile, procurorii concluzionând că este exclus orice folos ilicit pentru primarul general, datorat adăpostului Dog Town.







loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ