Sorin Oprescu: tronsonul Piața Victoriei - Vasile Pârvan deschis din luna iulie

| 13 iun, 2013

Şoferii vor putea circula de la Piaţa Victoriei până la Vasile Pârvan, tronson care face parte din Diametrala Nord-Sud, începând cu sfârşitul lunii iulie, a declarat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Începem să reconstruim Hala Matache, aşa cum a fost ea făcută. Avem toate elementele. Bulevardul devine alternativă la bulevardul Magheru şi la Calea Victoriei şi eu sper din suflet ca atunci când ne apucăm de Calea Victoriei, drenajul maşinilor să aibă loc spre Vasile Pârvan. După aceea, rămâne o porţiune în care mărim doar trotuarele până la Haşdeu, lărgim podul de la Haşdeu, după care intrăm în tunel (n.r. - subtraversare a Palatului Parlamentului până la Piaţa Coşbuc) şi ieşim undeva lângă Piaţa Coşbuc. Urmează intersecţia cu Tudor Vladimirescu", a precizat primarul Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a spus că faza a doua începe după ce maşinile vor putea circula fluent pe tronsonul Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan cu ieşire în Splaiul Independenţei.  Edilul-şef a estimat că lucrările la tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan se vor finaliza în luna iulie.

Potrivit directorului general al Direcţiei Infrastructură şi Transporturi din PMB, Mădălin Dumitru, tronsonul menţionat va fi gata odată cu finalizarea segmentului Calea Griviţei - Mircea Vulcănescu.

"Practic, noi ne aflăm pe segmentul median al primei etape a Magistralei Nord-Sud. Prima etapă a diametralei este Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan. Această primă etapă a fost separată în trei segmente iar ultimul segment, acesta median, urmează a fi finalizat şi odată finalizat, practic, întregul bulevard Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan va fi dat în folosinţă", a explicat Dumitru.

Oficialul din Primăria Capitalei a declarat că întreaga lucrare costă 130 de milioane de lei, fără TVA, pe un contract semnat în anul 2007.

Cât priveşte începerea lucrărilor la etapa a doua a Magistralei Nord-Sud, Mădălin Dumitru a arătat că aceasta este condiţionată de obţinerea avizelor de la Camera Deputaţilor, pentru că magistrala va subtraversa Palatul Parlamentului până la Piaţa George Coşbuc.

El a subliniat că acest bulevard este o alternativă la Calea Victoriei, care va fi redată în timp circulaţiei pietonale.

Referitor la Hala Matache, oficialul PMB a precizat că lucrările vor începe odată cu obţinerea autorizaţiei de construire, care depinde de PUZ-ul care a fost aprobat pentru zona respectivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ