Sorin Ovidiu Vintu, urmărit pentru spălare de bani, într-un nou dosar

| 27 ian, 13:56

Sorin Ovidiu Vîntu este urmărit penal într-un nou dosar, în care procurorii Parchetului instanţei supreme îl acuză de instigare la delapidare şi spălare de bani, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2008, privind operaţiuni realizate la nivelul SC PSV Company SA, fosta Petromservice.

Oficiali din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat marţi, pentru mediafax, că acest dosar este disjuns din cel cunoscut sub numele de "Petromservice".

În noul dosar, Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat, alături de mai multe persoane, pentru fapte săvârşite în 2007 şi în 2008, care au legătură cu operaţiuni realizate la nivelul SC PSV Company SA, fosta societate Petromservice SA, a precizat sursa citată.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă faptele de care este acuzat. Sorin Ovidiu Vîntu a fost luni la Parchetul instanţei supreme, fiind citat de anchetatori.

Sorin Ovidiu Vîntu are două condamnări, una de un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță şi cealaltă de doi ani de închisoare pentru că l-a favorizat pe Nicolae Popa, care fusese condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii.

Vîntu a stat în penitenciar din 21 iunie 2012 până în 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de închisoare, şi din 25 ianuarie până în 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare.

Ioana Maria Vlas a divulgat manevrele politicienilor de RANG ÎNALT înainte de prăbuşirea FNI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ