Percheziţii în dosarul MediaPro. Soţul Loredanei Groza, dus la audieri

| 04 dec, 2014

Peste 30 de persoane sunt urmărite penal de procurorii Parchetului Capitalei pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul evaziunii fiscale de la MediaPro. În acest sens, anchetatorii fac, joi, 41 de percheziţii în trei judeţe din ţară şi în Capitală. 27 de oameni martori şi suspecţi, printre care şi Andrei Boncea, sunt duşi la sediul Parchetului Capitalei pentru a fi audiaţi în acest caz.

Printre cei săltaţi astăzi de anchetatori în dosarul „MediaPro” se numără şi Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza. Acesta a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei, unde se fac audierile, cu mandat de aducere.

Andrei Boncea este producător, şi un apropiat al omului de afaceri Adrian Sîrbu. Boncea a fost mulţi ani mâna dreaptă a lui Sîrbu în firma MediaPro.

Concret, anchetatorii au început, în cursul lunii decembrie, urmărirea penală pe numele a 32 de persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce s-ar fi folosit de documente false pentru a evita plata taxelor către stat.

Astfel, potrivit procurorilor, din probele adunate până la acest moment în acest caz a reieşit că suspecţii „au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar”.

În acest sens, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti bucureşteni efectuează, astăzi, 41 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice.

Prejudiciul adus statului se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma totală spălată prin evaziune fiscală este de apoximativ 15 milioane de lei. De asemenea, în acest dosar anchetatorii au emis mandate de aducere pe numele a 27 de persoane.

Cum se explică agitația electorala a gurnaliștilor lui Adrian Sârbu

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ