Sorin Roşca Stănescu a fost exclus din PNL

| 11 noi, 2013

Biroul Politic Naţional al PNL a votat  excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu.

Conducerea PNL a decis luni, în şedinţa BPN, excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu după ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat această propunere, în urma acuzelor publice adresate de acesta preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

''Biroul Politic Naţional a adoptat prin vot secret această propunere, a mea, de excludere'', a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a propus excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din PNL, în contextul acuzaţiilor făcute de senatorul PNL la adresa preşedintelui Traian Băsescu pe tema finanţării campaniei Alianţei DA.

Potrivit Statutului PNL, decizia finală urmează să fie luată prin hotărârea Delegaţiei Permanente a liberalilor.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la România TV că  va cere excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu în cazul în care se va dovedi că sunt false documentele prezentate prin care Traian Basescu era acuzat de spălare de bani.

Voi susţine PNL în continuare
Senatorul Sorin Roşca Stănescu a declarat că va rămâne acelaşi liberal şi va susţine în continuare Partidul Naţional Liberal şi pe Crin Antonescu, în contextul în care conducerea PNL a decis excluderea sa din partid.

"În toată istoria aceasta nu a existat nicio legătură între mine, dl. Voiculescu, dl. Stroe, dl Crin Antonescu, dl. Voicu şi alţi domni care au fost acuzaţi în unele scenarii făcute de unii jurnalişti că ar face parte dintr-un complot anti-Băsescu şi nici nu este real că s-a pus în aceşti termeni problema unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu. Le-am mai spus colegilor mei că indiferent de soluţia pe care domniile lor o vor lua, eu rămân acelaşi liberal care am fost întotdeauna şi voi susţine în continuare PNL şi pe Crin Antonescu", a spus Sorin Roşca Stănescu la Palatul Parlamentului.

El a explicat că niciun cetăţean sau senator nu poate verifica conturi bancare, cu atât mai mult cu cât, a adăugat Roşca Stănescu, acele virări de bani la care a făcut referire recent în legătură cu preşedintele Traian Băsescu sunt subiectul unei anchete care stă la Parchet din luna martie.

"Tăcerea Parchetului m-a determinat să dau credibilitate acelor informaţii şi documente FACIAS şi acesta este motivul pentru care le-am dat publicităţii, pentru a forţa să aflăm adevărul, ce e cu acele documente. Am mai spus că nu avem încă nicio anchetă făcută de Parchet, avem un simplu comunicat şi opinia publică este interesată să afle rezultatul. Căci dacă este vorba de viramente false, atunci cineva a făcut acele falsuri şi acel cineva din nou trebuie să răspundă", a mai precizat Sorin Roşca Stănescu.

Roşca Stănescu a mai afirmat că le-a spus colegilor liberali că este practic o înfrângere a sa faptul că nu se confirmă autenticitatea documentelor.

"Este practic o înfrângere a mea faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente, deşi nu eu le-am depus acolo, dar eu zic să aşteptăm ancheta dusă până la capăt. Noi nu avem nicio anchetă în acest moment. Noi avem un simplu comunicat de presă foarte succint, care nu spune că sunt documente false, ci spune că nu s-a făcut acel virament, ci este vorba de nişte conturi arhivate care nu ştim cum au fost arhivate", a spus Roşca Stănescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ