Sorin Roşca Stănescu, urmărit penal pentru fals în declaraţii

| 10 ian, 2014

Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale pe numele senatorului Sorin Roşca Stănescu pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce acesta a fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate că nu a menţionat în declaraţiile de avere conturi deţinute de copiii săi în Elveţia.

Pe 15 octombrie 2013, ANI a anunţat că a depus la Parchetul General o sesizare pe numele lui Sorin Roşca Stănescu, pe care îl acuză de fals în declaraţii, deoarece acesta nu a trecut în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate.

Valoarea totală a activelor financiare nemenţionate de Sorin Roşca Stănescu în declaraţiile de avere şi care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituţie bancară din Elveţia este de 177.035 franci elveţieni (aproximativ 143.000 euro), potrivit ANI, realtează Agerpres.

Sorin Roşca Stănescu declara în noiembrie 2013 că cele două conturi despre care ANI susţine că nu le-a trecut în declaraţiile de avere reprezintă donaţii către copiii săi, dintre care una este făcută de omul de afaceri Dinu Patriciu.

'ANI a descoperit că nu am declarat un leu la SIF Oltenia, un leu la SIF Banat Crişana. Urmează să primesc de la aceste societăţi ce este cu leii aceştia. Bănuiesc că este o chestiune din 1990, de când s-au împărţit acele certificate populaţiei şi cine nu s-a înscris automat a intrat într-un SIF cu un leu. Eu nu aveam cum să ştiu de existenţa unor asemenea conturi', spunea atunci senatorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ