De unde ar mai trebui dat afară Sorin Roșca Stănescu?

| 12 noi, 2013

Odată trecută povestea cu Sorin Roșca Stănescu, armura politicului se va reface organic și va redeveni la fel de impenetrabilă pe cât a fost și înainte de scandalul SRS.

Să faci o ticăloșie prea mare chiar și pentru politică, asta nu-i puțin lucru. Eu nu cunosc instituție mai tolerantă decât partidul. Dacă ești fotbalist, rămâi fără contract hai nu la prima beție în club, dar la a doua iei cartonaș roșu. Dacă ești polițist și te prinde că dai o amendă fără chitanță, te alegi tu cu proces-verbal. Dacă ești medic și operezi portofelul, nu pacientul, e malpraxis și rămâi fără bisturiu.

În schimb, dacă ești politican și promiți cele mai năstrușnice lucruri, lumea te votează. Dacă ești scandalagiu, te invită la televizor să faci audiență. Dacă numele tău apare în dosare de corupție, partidul, parlamentul se fac zid în jurul tău: funcționează imunitatea, prezumția de nevinovăție, ce vreți voi, niciodată prezumția de bun-simț, care spune să te dai la o parte măcar cât ești anchetat/judecat. Așa s-a ajuns la miniștri condamnați în momentul în care se aflau încă în funcție, că cei doar trimiși în judecată au ajuns să fie ceva normal - prezumția de nevinovăție, nu?

Rezistența politicului la bun simț, la logică și argument a devenit impenetrabilă ca armura unui tanc. Cu toate acestea, un politician (Sorin Roșca Stănescu) a fost dat afară dintr-un partid (PNL) pentru că a prezentat documente falsificate ca fiind adevărate. Să fie asta fisura care va distruge platoșa politicului?

Sorin Roșca Stănescu este același care, în calitate de jurnalist, șantaja vioi un șef de instituție a statului, alături de un alt jurnalist, Bogdan Chirieac. E vorba de celebrul scandal cu conturile verificate de ANI.

Și atunci, organismul care s-a simțit atacat, corpul jurnaliștilor, a reacționat. Clubul Român de Presă și Asociația Jurnaliștilor din România au recomandat "instituţiilor de presă şi jurnaliştilor să nu-i mai prezinte pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac drept jurnalişti sau cu orice altă titulatură care face referire la această meserie" și să nu se compromită colaborând cu ei. Se întâmpla în 2009. Au trecut patru ani de atunci, și, oricât de scurtă ați avea memoria, știți foarte bine ce s-a ales de aceste recomandări.

La fel se va întâmpla și acum. Odată trecută povestea cu Sorin Roșca Stănescu, armura politicului se va reface organic și va redeveni la fel de impenetrabilă pe cât a fost și înainte de scandalul SRS.

Organismul politic are dușmani care îi amenință imunitatea, „super-viruși” de genul Roșca Stănescu. Ca orice organism, se imunizează împotriva lor. Spre deosebire de viața biologică, în viața politică astfel de „viruși” au efecte maligne, pentru că, în acest caz, imunizare înseamnă conviețuire, obișnuință și, în final, contaminarea celorlalte țesuturi, încă sănătoase.

Și-atunci, de unde ar mai trebui dat afară virusul Sorin Roșca Stănescu dacă e imposibilă conviețuirea cu el? În primul rând, nu ar mai trebui primit nicăieri (să nu uităm, el este exclus din PNL, nu din parlament, nu din politică). Ce șanse există pentru asta? Nu ne amăgim cu povești. Crin Antonescu a înaintat deja o ofertă: „poate-l ia PSD”. Ca și cum ai strănuta fără batistă în ciorba partenerului de alianță.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2013
cantautor
de nicaeri...
cu tine,in schimb,ar putea fi o problema..
o sa-l intreb pe Sebastian..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ