Băsescu spune că atacurile la adresa sa nu au vizat suspendarea, ci acuzaţia de înaltă trădare

| 11 noi, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la televiziunea B1, că nu crede că acuzaţiile recente au vizat o suspendare a sa, ci, mai grav, se dorea acuzarea sa de înaltă trădare, care aducea, implicit, suspendarea din funcţie până când justiţia urma să se pronunţe.

"Aduceţi-vă aminte declaraţia lui Victor Ponta, care a spus: preşedintele a vândut România la Consiliul European. Stupiditatea unei astfel de afirmaţii este uşor de combătut, pentru că nu ştiu cine a cumpărat-o când eu am vândut-o în Consiliul European. Ce şef de stat sau ce prim-ministru sau poate preşedintele Comisiei Europene sau al Consiliului? Afirmaţia a fost foarte gravă, dar ea avea menirea să se adauge falsului generat de Roşca Stănescu şi dezbaterii publice, să ajungem într-o comisie care să vizeze acuzarea preşedintelui de înaltă trădare, ci nu suspendarea. Înalta trădare este mult mai convenabilă pentru situaţia în care se află ei acum. De ce? Pentru că ea implică un vot cu două treimi în Parlament, care ducea automat la suspendarea preşedintelui şi preşedintele stă suspendat până când se pronunţa ÎCCJ ", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat că se va întâlni marţi la Paris cu şefii de stat şi de Guvern din UE, cărora le va spune că declaraţia lui Ponta trebuie ignorată.

Şeful statului a spus că declaraţia premierului "avea menirea să se adauge acuzaţiilor de fals şi spălare de bani, pentru a se ajunge la acuzaţia de înaltă trădare".  În acest caz,  preşedintele ar fi fost supendat din funcţie pentru înaltă trădare până când justiţia s-ar fi pronunţat.

Traian Băsescu a mai spus că în prezent se pare că acest plan a fost dejucat.

Preşedintele a declarat că nu are niciun motiv să suspecteze că Crin Antonescu ar fi implicat în pregătirea campaniei lansate de Roşca Stănescu, menţionând că nu are aceleaşi garanţii legate de Radu Stroe şi că în acest subiect sunt implicaţi şi Victor Ponta şi Dan Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ