Când îl dă Crin Antonescu afară din PNL pe Cristian Bodea?

| 02 dec, 2013

Se spune că liderul unui partid trasează liniile generale. În cazul în care acel lider se numeşte Crin Antonescu, nu ar mai trebui să mire pe nimeni faptul că şi alţi membri ai PNL îi urmează exemplul în a lovi partenerii de alianţă prin atacuri mai mult sau mai puţin subtile.

Atacul la care fac referire nu este deloc unul subtil, fiind vorba de un atac la persoană, profund jignitor şi care trădează totodată o lipsă elementară de bun-simţ. Zilele trecute, senatorul PNL Cristian Bodea s-a lansat în cadrul unei conferinţe de presă într-o ofensivă extrem de agresivă la adresa Guvernului USL (nota bene: USL! Vorbim deci şi de un guvern liberal), dar mai ales la adresa premierului Victor Ponta.

Legându-se de problema gazelor de şist şi de un acord de concesiune dat în zona Băile Felix, Cristian Bodea a criticat guvernanţii pentru că aceştia nu s-ar fi gândit “la impactul deciziei lor asupra populaţiei”. Uşor-uşor, această problemă a fost lăsată în plan secund, senatorul PNL concentrându-şi eforturile în a găsi insultele potrivite cu care să-l gratuleze pe primul-ministru.

Cristian Bodea a afirmat că premierul Ponta nu s-ar consulta înainte să ia decizii, acuzându-l că tinde să alunece spre o dictatură personală. “În loc să negocieze, să discute, să dezbată politicile privind gazele de şist şi exploatarea auriferă de la Roşia Montană, el le anunţă ca fiind gata hotărâte”, a precizat senatorul liberal. Dar acesta nu s-a oprit aici, discursul senatorului ajungând la un nivel foarte jos, afirmând despre premier că s-ar comporta precum un copil răzgâiat : “îi vine o idee şi vrea ca ea să se îndeplinească pe loc şi aşa cum i-a trecut lui prin cap, ca un copil care vrea musai o jucărie şi se dă cu fundul de pământ în mijlocul magazinului”. Şi ca să fie treaba treabă, senatorul Cristian Bodea l-a mai acuzat pe Victor Ponta și că nu ar întelege cum funcţionează democraţia. “Ca şi în cazul Roşia Montană, şi în problema gazelor de şist domnul Ponta dă edicte: ”.

Ce este poate mai grav este lipsa unei reacţii din partea conducerii partidului din care face parte domnul Bodea, în condiţiile în care senatorul liberal nu este la prima abatere de acest gen. Acesta a continuat în repetate rânduri să atace miniştrii guvernului USL, motivând printre altele că “nimeni din PNL nu mi-a cerut imperativ să tac”. De altfel, întrebat dacă se aşteaptă să fie admonestat de preşedintele partidului, Crin Antonescu, pentru criticile aduse premierului, Bodea a răspuns negativ, utilizând vechea scuză legată de faptul că nu ar exprima poziţia partidului.

La fel de gravă este şi maniera în care Crin Antonescu alege să se raporteze faţă de partenerii săi de alianţă, evitând în mod repetat să sancţioneze atacurile venite din PNL la adresa PSD sau la adresa lui Victor Ponta. Merită totodată reamintit cazul Sorin Roşca Stănescu, căruia i-au fost trecute cu vederea atacurile continue la adresa guvernului şi a premierului, dar care a fost într-un final exclus abia în urma acuzelor aduse la adresa preşedintelui Băsescu.

Neluând nicio poziţie faţă de afirmaţiile senatorului Cristian Bodea şi aplicând în acelaşi timp dubla măsură, preşedintele liberal alimentează suspiciunile unui joc duplicitar, a unor înţelegeri obscure ce trec dincolo de interesul USL şi ajung mai degraba în apropierea interesului personal.

Cu adevărat trist este că un discurs ca cel practicat de senatorul Bodea este tolerat de cel care în urmă cu patru aniclama Revoluţia Bunului-Simţ…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2013
cantautor
nasol mai fratilor "Obedienti"...
nu prea mai raspunde "papusa "Crin la comenzile lui Pop...
e de groaza cu acest "individ"..
incepe sa -si "indrepte" coloana...
sariti pe el.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ