Sorin Strutinsky, prietenul lui Radu Mazăre, a fost eliberat

| 25 iun, 21:46

Omul de afaceri constănțean, Sorin Strutinsky, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia aparține Curții Supreme și nu este definitivă. Primarul demisionar al Constanței, Radu Mazăre, a declarat joi că speră ca prietenul său să fie eliberat.

Şi fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a părăsit, miercuri, arestul central, după aproape trei luni petrecute în închisoare.

Radu Mazăre a fost arestat în data de 2 aprilie, într-un dosar în care este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci, a fost emis un mandat de arestare şi pentru Sorin Strutinsky, prietenul și partenerul său de afaceri.

Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive, încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor. Este numai unul dintre dosarele în care este cercetat.

Mazăre și Constantinescu, alături de alte aproape 40 de persoane, au fost trimiși în judecată în octombrie 2008 într-un caz în care este acuzat că ar fi retrocedat în mod ilegal circa un milion de metri pătrați de teren, în perioada 2002 – 2005, prejudiciul estimat fiind de 114 milioane euro.

 

Citeşte şi: Radu Mazăre, planuri MARI după ieșirea din arest

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ