Soţia fostului primar al Ploieştiului, cercetată pentru influenţarea declaraţiilor

| 27 mai, 08:31

Soţia lui Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, este cercetată pentru influenţarea declaraţiilor. Aceasta este acuzată că a încercat să îl determine pe un fin de cununie să dea declaraţii mincinoase.

Procurorii DNA au dispus marţi trimiterea în judecată a lui Iulian Bădescu pentru comiterea mai multor infracţiuni de corupţie. De asemenea, anchetatorii au disjuns o nouă cauză din dosarul fostului edil.

În rechizitoriul întocmit de DNA în dosarul în care Iulian Bădescu a fost trimis în judecată se arată că la DNA Ploieşti urmează să fie instrumentată o nouă cauză, care are în vedere noi fapte de corupţie comise de fostul primar, dar şi de soţia acestuia, Elena Raluca Bădescu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au început urmărirea penală în cazul soţiei fostului edil sub acuzaţia de influenţare a declaraţiilor.

Mai exact, Elena Raluca Bădescu este acuzată că, în luna martie, după ce DNA a început urmărirea penală a soţului său, a încercat să îl determine să dea declaraţii false pe Iulian Tănase, fin al cuplului Bădescu, prin care fostul primar a derulat afaceri în perioada în care a deţinut funcţia de primar, dar şi anterior, pe când era senator.

Potrivit DNA, Iulian Tănase este persoana pe numele căreia Iulian Bădescu a trecut acţiunile firmelor sale şi prin intermediul căreia a continuat să deruleze afaceri.

Procurorii susţin că Elena Raluca Bădescu ar fi încercat să-l determine pe finul său să ascundă anchetatorilor provenienţa unor sume de bani primite de la fostul edil şi introduse în circuitul financiar al uneia dintre firmele pe care le deţinea în acte.

În aceeaşi cauză sunt urmărite penal şi firmele pe care fostul edil Iulian Bădescu le-a deţinut, respectiv SC Bipress SRL şi SC Bloom Press SRL, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind cercetate ”pentru efectuarea unor operaţiuni comerciale fictive, prin care a fost disimulată originea ilicită a unor sume de bani”.

În rechizitoriul DNA se precizează că procurorii vor face cercetări şi în cazul lui Iulian Bădescu, suspectat că a cumpărat pe una dintre firmele pe care le controla, dar la care nu mai era acţionar, bunuri şi materiale de construcţii ce nu au legătură cu obiectul de activitate al firmei şi care au fost folosite pentru a amenaja casa în care locuieşte familia sa, situată într-un cartier rezidenţial de la marginea Ploieştiului.

Toate aceste fapte, dintre care unele au fost cercetate deja de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, vor fi cercetate într-un nou dosar la DNA Ploieşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 09:58
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ