Şova: La transporturi au rămas necheltuiţi 1,2 miliarde de euro din fondurile europene

| 10 mai, 2014

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, spune că 1,2 miliarde de euro din fonduri europene au rămas necheltuiţi la transporturi, în perioada 2007 - 2013, sumă care speră să fie absorbită integral pânî la sfârşitul anului 2015.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, i-a acuzat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Turda, pe foştii miniştri ai guvernărilor de dreapta Ludovic Orban, Radu Berceanu şi Anca Boagiu că nu au cheltuit 1,2 miliarde de euro din fonduri europene în perioada 2007 - 2013, fiind vorba de "bani pierduţi” pe care actualii guvernanţi încearcă să îi recupereze, transmite Mediafax.

Dan Şova a afirmat că speră ca în perioada 2014 - 2015 cei 1,2 miliarde de euro să poată fi cheltuiţi integral.

"Din execiţiul financiar 2007 - 2013 ne-au mai rămas 1,2 miliarde de euro, bani necheltuiţi de d-nul Orban, de d-nul Berceanu, de d-na Boagiu, sunt bani pierduţi. Noi încercăm acum, printr-o facilitate obţinută de premierul Ponta prin negocieri cu CE, să aducem în aceşti doi ani, 2014 - 2015, de la groapă, nişte bani pierduţi de guvernele de dreapta în perioada 2007 - 2013. Cu puţin noroc vom face o absorbţie integrală a acestei sume până la sfârşitul anului 2015, vom recupera foarte mult”, a spus Şova.

Potrivit acestuia, din cei 1,2 miliarde de euro vor putea fi finanţate, printre altele, lucrările la Autostrada Turda - Sebeş şi la tronsonul Câmpia Turzii - Târgu Mureş din Autostrada Transilvania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ