Spaimă în Vrancea. Apa din fântâni se încălzeşte. Se caută explicaţii

| 21 noi, 2013

Apa din fântâna unui bărbat din localitatea Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, are peste 25 de grade Celsius de câteva zile. Atât familia bărbatului, cât şi sătenii sunt speriaţi de acest fenomen şi spun că are legăturăcu cutremurele din Vrancea, scrie Româniatv.net.



Vrânceanul se plânge că nu mai poate bea apă din fântână şi o foloseşte acum pentru spălatul rufelor. Sătenii sunt speriaţi şi pun fenomenul pe seama cutremurelor tot mai dese din ultima perioadă, potrivit România TV.

Autorităţile au intrat în alertă şi vor face verificări pentru stabilirea cauzei fenomenului.

"Vom preleva probe şi vom analiza să vedem dacă şi-a schimbat potabilitatea", a declarat Vasile Costin, medic DSP Vrancea.

Reprezentanţii Institutului Naţional Pentru Fizica Pământului a spus că fenomenul nu are nicio legătură cu cutremurele din ultima perioadă.

"Acest fenomen de apă caldă trebuie dovedit de autorităţi. Oamenii nu trebuie să-şi facă griji. Acum doi ani a mai apărut un fenomen de apă caldă şi a fost documentat. A fost câteva zile apă caldă şi a dispărut. Pot fi mai multe cauze, izvoare hidrotermale de exemplu", a declarat Mihai Diaconescu, cercetător ştiinţific INFP.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ