Spitalul de copii "Marie Curie" ar putea fi închis din cauza lipsei de personal

| 04 iul, 2013

Şeful clinicii de ortopedie de la Spitalul de Copii "Marie Curie", Gheorghe Burnei, a declarat că spitalul este în pericol de a fi închis pe perioada verii, din lipsă de personal.

„O parte din asistente şi din infirmiere vor pleca în concediu şi, prin urmare, este imposibil să desfăşurăm o activitate normală în aceste condiţii. Spre exemplu, există riscul ca bolnavii să nu mai fie supravegheaţi şi, pentru a evita neplăcerile, singura soluţie ar fi să închidem clinica în perioada verii”, a precizat profesorul Burnei, potrivit Adevărul.

Medicul a completat că în cazul unei greşeli, vina cade pe asistenta medicală, şi nu pe faptul că spitalul nu are suficient persoanal, ceea ce este total incorect, adaugă Burnei.

„Angajarea unei persoane la una plecată nu a făcut mari diferenţe în sistem”, a mai spus chirurgul ortoped. Potrivit medicului, deficitul de asistente şi infirmiere este de 27 de persoane. De asemenea, şeful unităţii sanitare susţine că în această perioadă se fac înscrieri pentru posturile scoase la concurs.

„Ne confruntăm, într-adevăr, cu lipsă de personal. Oricum, vara avem o activitate mai puţin intensă, date fiind concediile personalului medical”, a explicat Gabriel Smărăndache, managerul instituţiei. El a precizat că pentru posturile vacante în perioada ianuarie - iulie se va organiza un concurs după finalizarea celui în curs, conform legii.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ