SRI are pregătit un proiect de 20 de milioane de euro pentru protejarea infrastructurilor informatice

| 26 sep, 2013

Serviciul Român de Informaţii, împreună cu alte instituţii din ţară, a definit un proiect de 20 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene, pentru protejarea unui număr de 56 - 60 de instituţii din punct de vedere al infrastructurilor informatice, a declarat, joi, adjunctul directorului SRI, Dumitru Cocoru, într-o conferinţă pe teme de securitate în spaţiul cibernetic.

"Serviciul Român de Informaţii, împreună cu alte instituţii din România - şi menţionez Ministerul Apărării Naţionale şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale -, a definit un proiect cu acoperire naţională care să protejeze, în primă instanţă, un număr de 56 - 60 de instituţii care gestionează infrastructuri informatice de interes naţional. Este vorba despre un proiect finanţat din fonduri europene. Am aplicat pentru el, este în faza de evaluare", a spus Cocoru.

Potrivit acestuia, proiectul ar urma să asigure "un minimum de securitate într-o manieră unitară".

Dacă va fi aprobat de Ministerul pentru Societatea Informaţională, proiectul ar putea fi implementat la jumătatea anului 2015.

"Echipamentele care vor fi instalate urmează să fie gestionate în totalitate de proprietarii acestor infrastructuri informatice şi de comunicaţii. Este vorba de un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro, care ar trebui implementat până în 2015. E vorba de echipamente de detecţie a incluziunilor, de analiză a evenimentelor de securitate pentru protecţia site-urilor, pentru protecţia sistemelor informatice care gestionează baze de date cu informaţii sensibile, cu informaţii importante în activitatea de bază a acelor infrastructuri şi instruirea personalului în vederea gestionării acestor echipamente, a administrării lor. Va trebui să desfăşurăm proceduri de licitaţie publică pentru achiziţiile respective. Proiectul trebuie aprobat de Ministerul pentru Societatea Informaţională", a explicat oficialul SRI.

Dumitru Cocoru a participat, joi, la cea de-a doua ediţie a evenimentului "Riscuri de securitate în spaţiul cibernetic".

La eveniment au fost invitaţi specialişti din instituţii precum Ministerul pentru Societatea Informaţională, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Comunicaţiilor - ANCOM, Garda Financiară, Ministerul Economiei şi servicii speciale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ