Universitatea Politehnică din Bucureşti formează ingineri care vor lucra în SRI

| 03 sep, 13:43

Universitatea Politehnică din Bucureşti a primit de la Ministerul Educaţiei 10 locuri în plus la licenţă la specializările Automatică şi calculatoare şi Electronică şi Telecomunicaţii pentru ingineri ce urmează, la finalul studiilor, fie încadraţi în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Concursul de admitere pe aceste 10 locuri va fi separat de admiterea generală.

Candidații pe aceste locuri “trebuie să treacă și printr-o serie de filtre de selecție impuse de ministerele de resort. Admiterea la materiile fixate de noi este aceeași cu admiterea pe care o susțin și ceilalți studenți, dar pentru a intra pe aceste 10 locuri vor avea și un pachet de verificări ale SRI”, a declarat rectorii Universităţii Politehnică, Mihnea Costoiu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat de ce formează Ministerul Apărării și SRI la Politehnica viitorii angajați, rectorul UPB a declarat că “nu au capacitatea să formeze specialiști în domeniile acestea. Cu Apărarea s-a amânat pentru anul viitor, în schimb a rămas valabilă solicitarea SRI. Candidații aceștia vor fi studenții noștri, care nu vor avea o grupă separată, ci vor fi pregătiți în grupe mixte, cu ceilalți studenți ai noștri”.

“Cu SRI e prima oară anul acesta când avem un astfel de acord”, a afirmat Costoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ