SRI: Peste 70% din buget - cheltuieli de personal. Serviciul mai are și alte atribuții dincolo de intellgence

| 02 mar, 13:03

Peste 70% din bugetul Serviciului Român de Informații merge către cheltuieli de personal - pensii și salarii, iar, pe lângă munca de intelligence, Serviciul mai are și alte atribuții, cum ar fi transportul corespondenței sau controlul de securitate la aeroporturi, precizează Biroul de Presă al SRI.

Potrivit sursei citate, pe zona de control de securitate în aeroporturi merge circa 10% din bugetul instituției. De asemenea, adaugă aceeași sursă, în bugetul SRI intră și pensiile celor de la fosta Direcție de Informatii Externe, actualul SIE.

"SRI transportă corespondența clasificată națională NATO-UE, dar și corespondența oficială neclasificată adresată reciproc între autoritățile și instituțiile publice, centrale și locale, precum și între acestea și unitățile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. 7% din bugetul SRI este destinat transportului de documente între toate instituțiile statului. Însă, mai puțin de 10% dintre acestea sunt documente clasificate. Restul, sunt documente oficiale neclasificate", se mai arată în precizarea SRI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ