Stai mult pe internet? Efectele nebănuite asupra creierului

| 18 aug, 2014

Navigarea pe Internet este una dintre sursele care previne îmbătrânirea creierului. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă din India, în colaborare cu cei din Marea Britanie, după ce au supus unor teste aproape 6 500 de oameni, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 89 de ani.

Rezultatele au arătat că persoanele care utilizează în mod constant internetul îşi păstrează o vreme îndelungată calităţile intelectuale. Şi asta pentru că Internetul obligă la o gândire rapidă, necesară căutării informaţiilor şi asimilării lor.

Potrivit cercetătorilor, această activitate creşte rezerva cognitivă a creierului şi chiar extinde reţeaua de neuroni care asigură buna lui funcţionare. Pe de altă parte, experţii avertizează că utilizarea excesivă a internetului poate crea o dependenţă periculoasă, care afectează alte organe decât creierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ