Stan Wawrinka, primul finalist la Roland Garros

| 05 iun, 18:41

Tenismanul elvețian Stan Wawrinka, numărul nouă mondial, s-a calificat, vineri, în premieră în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce l-a învins în semifinale pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, 15 WTA, în patru seturi, cu 6-3, 6-7 (1/7), 7-6 (7/3), 6-4.

Wawrinka îl va întâlni în finala de duminică, a doua de Mare Șlem pentru el, după ce anul trecut a câștigat titlul la Australian Open, pe câștigătorul dintre sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, și britanicul Andy Murray, al treilea favorit.

Tsonga a pierdut a doua lui semifinală la Paris, după ce în 2013 a fost învins de spaniolul David Ferrer. Tsonga a ratat șansa de a deveni primul francez care joacă finala de la Openul Franței după Yannick Noah, în 1983, în fața a circa 15.000 de spectatori, pe o temperatură ridicată — 33 grade Celsius. Henri Leconte este ultimul francez care a jucat finala la Roland Garros, în 1988.

Wawrinka, al optulea favorită, a reușit să salveze nu mai puțin de 16 din cele 17 mingi de break, obținând victoria după trei ore și 46 de minute de joc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ