Starea de alertă a fost prelungită. Au fost stabilit regulile pentru alegerile locale din 27 septembrie

| 14 sep, 14:29

Guvernul a decis, luni, prelungirea stării de alertă, începând cu data de 15 septembrie 2020, pentru încă 30 de zile. În cadrul şedinţei au fost stabilite şi măsurile care se vor lua în timpul campaniei şi în ziua votului.

Comitetul Național pentru Situații de Uregență a votat, prin Hotărârea 45/2020, propunerea către Guvern a măsurilor care să fie luate în timpul campaniei și în ziua votului.

“Aici subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale, da și demonstrații în limita de 100 de persoane și respectând măsurile stabilite de igienă. La secțiile de vot, s-a adăugat pe lângă măsurile de port mască, distanțare și obligativitatea alegătorilor la intrare în secția de vot și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a afirmat Raed Arafat, la începutul ședinței de Guvern de luni, potrivit Digi24.

Premierul Ludovic Orban a declarat că în ordinul comun va trebui clarificată și procedura pentru ca cei bolnavi de COVID sau izolați la domiciliu să poată solicita urna mobilă pentru vot. “Am văzut că e foarte bună ideea întâi să meargă la cazurile non Covid și apoi la cei fie afectați sau persoane de contact”, a adăugat Orban.

Șeful DSU a spus că STS a introdus o clarficare privind procedura de vot. “Cei care au carte de identitate, vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citește. Cei care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția mâinilor lucrătorilor”, a precizat Arafat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ