Starea răniţilor din Colectiv: 14 tineri în stare critică, 7 în stare gravă

| 10 noi, 08:34

În acest moment, în spitalele din Bucureşti au mai rămas 14 răniţi în stare critică şi 7 în stare gravă. Medicii au reuşit să stabilizeze alţi 50 de pacienţi. Printre aceştia, sunt şi câţiva care ar putea fi externaţi în curând, spun medicii.

Între timp, medicii legişti spun că victimele din clubul Colectiv au murit din cauza intoxicaţiei cu acid cianhidric şi monoxid de carbon.

Legiştii au efectuat autopsia primilor 26 de tineri decedaţi şi vor mai face o serie de analize care să arate dacă în corpurile acestora se aflau şi alte substanţe toxice.

Autorităţile au dat publicităţii rezultatele primelor analize toxicologice. 18 dintre victime aveau în sânge concentraţii mortale de monoxid de carbon şi acid cianhidric şi nu ar fi trăit chiar dacă aveau arsuri superficiale. Este concluzia medicilor legişti care au efectuat autopsia primilor 26 de tineri decedaţi.

Medicii nu au ştiut că victimele de la Colectiv au fost intoxicate cu cianuri. Dacă s-ar fi cunoscut acest lucru, probabil ar fi salvat mai multe vieţi.

Şi ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu spune că victimele incendiului de la clubul Colectiv trebuie să îşi facă un consult medical la plămâni, pentru că substanţele pe care oamenii le-au inhalat sunt extrem de nocive şi ar putea să aibă efecte negative chiar şi după o mai lungă perioadă de timp.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ