Statuia Libertăţii din SUA s-a redeschis

| 14 oct, 2013

Celebra Statuie a Libertăţii de la New York, închisă de două săptămâni din cauza blocajului bugetar şi care a mai fost închisă timp de opt luni după trecerea uraganului Sandy, şi-a redeschis duminică porţile, spre marea bucurie a turiştilor, relatează AFP.

'Statuia Libertăţii este deschisă', se putea citi pe bannere mari afişate pe strada principală care duce la faimosul obiectiv turistic.

'Oamenii sunt bucuroşi, îmi pun întrebări', a afirmat Marco Bedoya, un ghid care lucrează pentru Statue Cruises, compania de nave care transportă vizitatorii pe insula unde se află statuia. 

Înainte de această redeschidere, compania sa fost nevoită să ofere în schimb un tur în portul New York.

Statuia Libertăţii va fi deschisă până joi, în baza unui acord între serviciile parcurilor naţionale şi statul New York, care a oferit 370.000 de dolari pentru redeschiderea monumentului şi compensarea pierderilor generate de închiderea sa.

Parcurile naţionale, închise în urma paraliziei unei părţi a administraţiilor federale de la 1 octombrie, în lipsa unui consens între aleşii din Congres privind finanţarea acestora, au încheiat acorduri cu alte state, precum Arizona, Colorado sau Utah, pentru a redeschide unele obiective turistice, precum Marele Canion.

Statuia Libertăţii a mai stat închisă timp de opt luni, după trecerea uraganului Sandy, în octombrie 2012.

Peste 400 de obiective turistice controlate de guvernul federal au fost închise din cauza blocajului bugetar. Această situaţie costă 152 de milioane de dolari pe zi şi afectează 450.000 de salariaţi americani, potrivit US Travel Association.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ