”Statul de drept” - bun pentru liberali doar când îi lasă în pace

| 25 sep, 2014

Batjocura și neprincipialitatea liberală ating cote de avarie când Ludovic Orban ”rememorează” că Horia Georgescu a luptat mai întâi, cu aceeași obstinație, împotriva senatorului Mircea Diaconu, ajuns între timp europarlamentar independent, după ce a le-a dat ingraților săi foști colegi de partid o gaură electorală de vreo 700.000 de voturi.

Ludovic Orban, interpretul de romanțe al PNL, a sărit de un metru de indignare când a aflat că ceea ce liberalii mai prudenți semnalaseră alarmați încă din iulie tocmai se întâmplă: ÎCCJ a fixat termen din scurt și judecă procesul de incompatibilitate ANI vs Iohannis. Alianța liberalo-pedelistă riscă enorm să rămână fără candidat la prezidențiale, din moment ce înscrierile în cursa prezidențială s-au închis. Și atunci fiorul artistic al lui Orban s-a transformat în furie: cum își permite acest Horia Georgescu, de la ANI, să-și depășească competențele și, ca un mărunt slujbaș al statului, să inoportuneze cursa prezidențiabilului Iohannis cu un proces lipsit de viziune?

"Noi consideram ca recursul este inadmisibil si ni se pare foarte ciudat ca ANI practic a intarziat aproape un an de zile sa inainteze recursul la decizia instantei de fond. De asemenea, ni se pare foarte ciudat ca a inaintat recursul inainte de alegerile prezidentiale, cand se stia ca domnul Iohannis va candida la Presedintie”, a declarat Ludovic Orban, la Târgoviște

Mai mult, batjocura și neprincipialitatea liberală ating cote de avarie când Ludovic Orban ”rememorează” că Horia Georgescu a luptat mai întâi, cu aceeași obstinație, împotriva senatorului Mircea Diaconu, ajuns între timp europarlamentar independent, după ce a le-a dat ingraților săi foști colegi de partid o gaură electorală de vreo 700.000 de voturi. 

”In mod evident aceste lucruri tin de comportamentul domului Horia Georgescu, care conduce ANI, care - daca va aduceti aminte foarte bine - este cel care a incercat prin toate mijloacele posibile sa impiedice candidatura luiMircea Diaconusi ulterior sa impiedice validarea lui Mircea Diaconu ca parlamentar european al Romaniei. Si in cazul domului Iohannis foloseste aceleasi tertipuri si proceduri, in mod evident, dupa parerea mea, depasindu-si competentele", a consemnat Mediafax.

Să te ajuți în argumentație chiar de exemplul celui pe care l-ai mătrășit, trădat și în final l-ai lăsat să dea singur lupta prin instanțe cu ANI, e chiar culmea tupeului politic...

Pentru PNL, ajuns ”mare” prin importul pripit al politrucului de Sibiu, statul de drept este în fond doar un moft conceptual, pe care-l vântură ori de câte ori avantajează interesul partinic și-l combate câinește când devine deranjant. Din fericire pentru statul de drept și din păcate pentru colericul Orban, conform Deciziei CCR nr.418 din 2014, forțată și aplaudată la scenă deschisă și de PNL, tocmai pentru a-i sabota traiectoria politică lui Mircea Diaconu, au fost eliminate orice nelămuriri și interpretări născătoare de confuzii referitoare la cine, cum și de ce este declarat incompatibil în România. Klaus Iohannis a avut înțelepciunea să declare, fără echivoc, că va respecta decizia instanței, oricare va fi aceasta. Ludovic Orban încă nu a înțeles și se agită. Probabil că eminența cenușie liberală își imaginează că poate rezolva problema ca la întrunirile PNL, improvizând fără partitură...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ