Statul german a acordat pensie unui român de 85 de ani din Mehedinţi: cât primeşte lunar

| 18 feb, 11:46

Un rom din comuna Tâmna a primit din partea Guvernului din Germania o pensie lunară de 200 euro, a declarat marţi preşedintele Partidei Romilor, Daniel Ionescu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză, în vârstă de aproximativ 85 de ani, a fost deportat în Transnistria în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, el făcând parte dintre cei 35.000 de romi din România trimişi în ghetou în perioada 1942-1945.

"Odată cu acest drept confratelui nostru i s-a mai acordat peste 20.000 euro, suma reprezentând echivalentul indemnizaţiei însumate pe ultimii nouă ani", a precizat Ionescu.

Liderul romilor a mai arătat că I. Sebastian, persoana în cauză, este singurul beneficiar din judeţul Mehedinţi al sprijinului financiar acordat de statul german, el înaintând o cerere în acest sens înainte de 1 iunie 2006.

"Banii primiţi reprezintă o recompensă pentru cei cinci ani de suferinţă petrecuţi în ghetou", a mai spus Ionescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ