Statul Islamic revendică un DUBLU ATENTAT sinucigaș din Indonezia

| 26 mai, 10:00

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat un dublu atentat sinucigaș soldat cu moartea a trei polițiști și cu rănirea altor zece persoane, cinci polițiști și cinci civili, comis în apropierea unui terminal de autobuze din Jakarta, relatează AFP.

Poliția indoneziană a anunțat vineri că a arestat trei suspecți în cazul acestor atacuri. Yusri Yunus, directorul pentru relații publice al poliției din insula Java de Vest, a confirmat că arestările au avut loc în orașul Bandung din această insulă, fără a furniza alte detalii, notează Reuters.

Analiștii consideră că această revendicare este credibilă, apreciind că Jamaah Ansharut Daulah (JAD), un grup care a jurat supunere SI, se află în spatele atacului.

Doi kamikaze au detonat bombe miercuri seara pe o stradă, în fața unui terminal de autobuze situat într-un cartier popular din capitala indoneziană.

Joi, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților și au descoperit documente referitoare la învățătura islamului, precum și două arme albe.

Agenția de propagandă a SI, Amaq, a anunțat joi seara că un 'atac împotriva poliției indoneziene fost comis de unul dintre luptătorii SI', potrivit SITE Intelligence Group, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Sute de extremiști din Indonezia, țara cu cea mai numeroasă populație musulmană din lume, au plecat în străinătate să lupte în rândurile grupării jihadiste. Indonezia se confruntă de un an cu o înmulțire a atacurilor plănuite de SI.

Poliția indoneziană anunțat joi că există o legătură între acest dublu atentat și Statul Islamic, fără a face altă precizare.

Sidney Jones, care conduce Institutul pentru analiza conflictelor, consideră această revendicare ca fiind una 'foarte credibilă'. Atacul a fost comis de ramura JAD din Bandung, a adăugat ea.

În ianuarie, SUA au calificat JAD drept organizație teroristă, adăugând că această organizație deține o rețea formată din aproximativ 25 de grupuri.

JAD a fost acuzat de atentate sinucigașe și atacuri armate la Jakarta care s-au soldat cu moartea a patru civili în ianuarie 2016, fiind de asemenea revendicate de SI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ