Statutul poliţiştilor a fost modificat de Guvern

| 07 oct, 2014

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Statutului poliţistului. Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis AGERPRES, actul normativ modifică şi completează Statului poliţistului (Legea nr. 360/2002) în urma Deciziei Curţii Constituţionale nr. 392 din 2 iulie 2014.

'Modificările vizează reglementarea sistemului de recompense, a cercetării disciplinare şi a sancţiunilor care se aplică poliţiştilor', precizează sursa citată.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis pe 2 iulie că sunt neconstituţionale mai multe dispoziţii ale unor articole din Legea privind statutul poliţistului.

'În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art. 59 alin.(2), art. 60 alin.(1) şi ale art. 62 alin.(3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului sunt neconstituţionale. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal', se preciza într-un comunicat al CCR transmis AGERPRES.

Judecătorii au constatat că sunt neconstituţionale respectivele prevederi după ce au admis o excepţie ridicată de o persoană în instanţă. 

Aceasta a fost cercetată disciplinar în baza unui ordin al ministrului pe care nu-l cunoaşte, deoarece nu a fost publicat în Monitorul Oficial, şi care conţine dispoziţii cu caracter de lege.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ