Steaua ajunge în Comisia pentru Apărare. Armata Română, în război cu Gigi Becali

| 06 apr, 13:18

Ministrul Apărării, Gabriel Leş şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, vor explica în Comisia de Apărare din Senat problemele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, aflat în conflict deschis cu Gigi Becali, după ce clubul latifundiarului din Pipera a pierdut definitiv în Justiţie dreptul de a folosi numele şi marca „Steaua”.

După ce parlamentarii din Comisia SRI au luat în discuţie fenomentul “balena albastră”, senatorii din Comisia pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor avea pe agendă o altă temă controversată. Senatorul PNL Iulian Dumitrescu, preşedintele Comisie pentru Apărare din Senat, i-a invitat la şedinţa de marţea viitoare pe ministrul Apărării, Gabriel Leş şi pe şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, pentru discuţii referitoare la viitorul echipei de fotbal a Armatei, dar şi problemele legate în ultima perioadă de marca “Steaua”.

Echipa lui Gigi Becali, rebotezată „FC FCSB”, a pierdut definitiv în instanţă dreptul de a folosi numele şi marca Steaua, folosite ilegal din anul 2003 până în prezent. Clubul Sportiv al Armatei, înfiinţat în iunie 1947, a decis să reînfiinţeze secţia de fotbal şi să înscrie echipa Steaua în Liga a IV-a, începând din sezonul 2017-2018. În prezent, clubul Armatei se judecă cu societatea comercială controlată de Gigi Becali pentru un prejudiciu stabilit la 37 de milioane de euro, bani pe care latifundiarul ar putea fi obligat să-i plătească drept despăgubire pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua în perioada în perioada 2003-2014. Juristul Armatei, locotenent-colonelul Florin Talpan, a prezentat acte care atestă faptul că FCSB nu este afliliată legal la Federaţia Română de Fotbal şi i-a cerut demisia de onoare, preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, care ar fi sfidat ''cu bună ştiinţă deciziile instanţelor de judecată, spunând că FCSB este continuatoarea Stelei''.

În prezent, FC FCSB, clubul pe care Gigi Becali l-a înfiinţat în anul 2003, susţine că este continuatorul de drept al celei mai titrate echipe din istoria fotbalului românesc şi că deţine palmaresul istoric al Stelei, din 1947 şi până acum, inclusiv Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei. “Potrivit deciziilor instanţelor, FCSB nu este continuatorul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, întrucât Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a fost înfiinţat în anul 1947 şi funcţionează şi în present”, a explicat juristul Armatei, Florin Talpan. Locotenent-colonelul CSA susţine că societatea lui Gigi Becali s-a folosit abuziv de numele Steaua, preluând ilegal locul în Liga 1 şi numele echipei care a scris istorie în fotbalul din Europa în anii `80.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ