Steaua deschide balul cel mare

| 16 iul, 2013

Steaua este, fără îndoială, regina fotbalului românesc. Încununată de 24 de ori campioană a României şi deţinătoare a 21 de Cupe, echipa reuşeşte să facă minuni în Europa, unde, nu mai devreme de primăvara aceasta, a fost la un pas de semifinalele Europa League.

Steaua bifează al 11-lea sezon continental consecutiv, dintre care trei au fost în competiţia supremă Champions League. Pentru a da piept cu granzi precum Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Bayern, Juventus sau Milan, trupa lui Reghe are de trecut două tururi preliminare şi un play-off. Balul se deschide marţi seară în compania macedonenilor de la Vardar Skopje, un adversar facil, mult sub Petrolul, de exemplu, formaţie pe care Steaua a dominat-o la toate capitolele în Supercupa disputată săptămâna trecută.

Accederea în grupele Ligii reprezintă o performanţă nu exclusiv sportivă, ci mai ales o reţetă financiară de succes. În primăvară, echipa patronată de Gigi Becali a reuşit să adune peste cinci milioane de euro: unul din vânzarea biletelor, unul din marketing şi alte trei din drepturile venite de la Nyon. În sezonul trecut, orice echipă care a intrat în grupe a încasat 8.6 milioane de euro. Pe lângă aceşti bani, UEFA a mai premiat cu un million de euro orice victorie şi cu 0,5 mil. euro orice egal. De asemenea, la finalul competiţiei, forul continental mai distribuie echipelor participante o sumă bonus rezultată din drepturile de televizare, care în ultimul sezon a depăşit 330 de milioane de euro. Acum doi ani, Oţelul Galaţi, echipă care a intrat direct în grupele Ligii Campionilor, deşi nu a făcut niciun punct, a încasat 11,1 mil. euro din drepturi Tv.

Sezonul 2013 - 2014 poate însemna pentru Steaua o afacere de 20 de milioane de euro, condiţia fiind ca echipa să treacă cele trei tururi preliminare, un scenariu perfect posibil pentru un cap de serie. Calificarea Stelei reprezintă o pâine albă şi pentru televiziuni, presa scrisă, comerţul și turismul local. În ultimul an, suporterii englezi şi spanioli au mărit considerabil profitul hotelierilor și cârciumarilor din centrul vechi al capitalei.

Un singur minus trebuie corectat urgent de stafful clubului - relaţia cu presa. Laurenţiu Reghecampf a intrat într-un silenzio stampa part time refuzând să participe la conferinţa dinaintea partidei. Motivul: “Nu ne obligă UEFA!”. O atitudine neprofesionistă, care afectează milioane de fani avizi după orice informaţie, brandul echipei şi implicit sponsorii. Mai mult, forul de la Nyon nu va primi cu bucurie această veste, deşi într-adevăr acţiunea nu are un statut impus în această faza a competiţiei. Oficialii Stelei să nu uite că abia le-a trecut glonţul pe la ureche, UEFA, o organizaţie de anvergură atentă la orice detaliu, iertând-o în cazul Valiza.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ