Steaua Dinamo Tbilisi 1-1, dar bucureştenii s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor

| 06 aug, 2013

Steaua şi Dinamo Tbilisi au încheiat 1-1 în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Roş-albaştrii au condus la pauză, prin golul marcat de Latovlevici, dar au fost egalaţi în debutul reprizei secunde. Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, cu scorul general de 3-1.

După o serie de victorii începută cu Vardar Skopje în Liga Campionilor şi continuată în campionatul intern, cu Ceahlăul, Steaua a înregistrat prima sincopă a acestei veri, încheind 1-1, pe propriul teren, cu campioana Georgiei, Dinamo Tbilisi.

Remiza vine însă după ce în urmă cu o săptămână, în capitala Georgiei, roş-albaştrii aproape îşi asiguraseră biletele pentru play-off-ului Champions League, câştigând cu 2-0, astfel că băieţii noştri merg mai departe în competiţie, cu scorul general de 3-1.

Georgienii au început tare partida de marţi seara, de pe Arena Naţională, dar steliştii i-au redus repede la tăcere. O sincronizare perfectă între Bourceanu şi Latovlevici a făcut ca acesta din urmă să ajungă exact la timp la centrarea mijlocaşului şi, singur cu portarul, Lato l-a executat pe goalkeelper-ul gruzin, trimiţându-i mingea printre picioare. Era minutul 7, iar gruzinii trebuiau să mai marcheze de trei ori pentru a se califica.

Au făcut-o o singură dată, în debutul reprizei secunde, când gardoş l-a scăpat din marcaj pe Ustaritz, care l-a învins pe Tătăruşanu.

La fel ca în întâlnirile anterioare, Steaua a arătat poftă ofensivă şi s-a arătat dispusă la joc, însă roş-albaştrii nu au mai fost la fel de lucizi. Victoria din tur le-a imprimat elevilor lui Reghecampf un instinct de conservare firesc, mai ales că sâmbătă vor juca în campionat derby-ul cu Dinamo.

În plus, peste două săptămâni Steaua va juca din nou în Liga Campionilor, în play-off, în faţa unui adversar care va fi stabilit vineri, de la ora 12.45, în urma tragerii la sorţii care va avea loc la sediul UEFA din Nyon. Steaua va fi cap de serie la această tragere, scrie RTV.NET.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul meciului. Steaua - Dinamo Tbilisi 1-1, iar roş-albaştrii se califică în play-off-ul Ligii Campionilor, cu scorul de 3-1.

Min. 90 Şut al lui Latovlevici, dar balonul e deviat în corner.

Min. 80 Ocazie mare pentru Steaua! Stanciu a pătruns bine pe centru şi a şutat în dreapta lui Loria, însă portarul georgienilor a respins.

Min. 75 Steliştii mai şutează de două ori pe lângă poartă, prin Latovlevici şi Tănase.

Min. 74 Adi Popa intră tare la Merebashvili şi primeşte cartonaş galben. Este al doilea în tabăra Stelei, după cel primit de Gabi Iancu.

Min. 73 Stanciu şutează de la 22 de metri, pe jos, pe lângă stâlpul din stânga lui Loria.

Min. 69 Dorin Goga primeşte cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Latovlevic.

Min. 66 Stanciu exexută o lovitură liberă de pe partea stângă, însă mingea se duce în plasa laterală.

Min. 60 Dorin Goga intră în teren împotriva Stelei. Fostul jucător al Timişoarei i-a luat locul lui Papava.

Min. 58 Abia intrat în joc, Prepeliţă are prima ocazie. Şutul său este prins de lângă bară de Loria.

Min. 56 Georgienii sunt mai activi în aceste momente. Dvali şutează peste poarta noastră, din 18 metri.

Min. 55 Ultima schimbare la Steaua: Prepeliţă a intrat în locul lui Gabi Iancu.

Min. 48 GOL Dinamo Tbilisi! Gardoş l-a scăpat din marcaj pe Ustaritz, care a egalat. Steaua - Dinamo Tbilisi 1-1.

Min. 46 Două schimbări la Steaua: Gardoş i-a luat locul lui Szukala, iar Stanciu a intrat în locul lui Pintilii.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 44 Adi Popa ratează şutul şi, implicit, majorarea scorului. Din 8 metri, jucătorul nostru a reluat imprecis, pe lângă poarta georgienilor.

Min. 42 Cap Piovaccari, din centrarea lui Gergevski, Loria scoate printr-un reflex excelent, în corner.

Min. 41 Din poziţie centrală, de la 20 de metri de poartă, Pintilii şutează mult pe lângă.

Min. 37 Adi Popa şutează în diagonală, pe jos, din 15 metri, dar mingea trece pe lângă poarta apărată de Loria.

Min. 31 Khmaladze este primul gruzin avertizat cu "galben", pentru fault la Tănase.

Min. 30 Gabi Iancu vede primul cartonaş galben al meciului. Mijlocaşul l-a tras de tricou pe Papava, jucătorul care i-a spart capul lui Tănase, fără să fie avertizat de arbitru.

Min. 27 Merebashvili trimite pe lângă poarta noastră, după ce Kvirkvelia a executat în zidul stelist o lovitură liberă.

Min. 25 Grigalashvili şutează din marginea careului de 16 metri, dar Tătăruşanu respinge în corner, de sub bară.

Min. 23 O nouă lansare excelentă a lui Bourceanu, de data aceasta pentru piovaccari, dar portarul georgienilor ajunge primul la minge.

Min. 21 Papava îl faultează dur pe Cristi Tănase şi nu e avertizat nici măcar cu cartonaş galben. Jucătorul lui Dinamo l-a lovit cu piciorul în cap pe jucătorul nostru, spărgându-i capul. Jucătorul nostru primeşte îngrijiri la marginea terenului.

Min. 21 Pintilii trage şi el spre poarta lui Loria, dar balonul trece pe lângă bară.

Min. 18 Tănase are şansa de 2-0, dar Loria reuşeşte să respingă şutul mijlocaşului stelist!

Min. 12 Golul lui Latovlevic a rezolvat definitiv ecuaţia calificării în play-off. Gruzinii mai trebuie să marcheze de trei ori, dar n-au mai avut nicio incursiune în careul Stelei.

Min. 7 Latovlevici, păcăleşte defensiva adversă şi scapă singur cu portarul lui Dinamo. Are o preluare excelentă şi îl învinge pe portarul Loria, trimiţându-i portarului gruzin balonul printre picioare. Bourceanu a fost autorul pasei către Latovlevici. Steaua - Dinamo Tbilisi 1-0!

Min. 3 Un nou şut al lui Dinamo, dar execuţia lui Papava, din lovitură liberă, trece peste poarta lui Tătăruşanu.

Min. 1 Oaspeţii au început în forţă şi atacă susţinut poarta lui Tătăruşanu, dar portarul nostru a blocat şutul lui Dvali.

Min. 1 A început partida.

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Iancu, Tănase - Piovaccari.

Dinamo: Loria - Seturitdze, Kvaratskhelia, Ustaritz, Kvirkvelia - Grigalashvili, Khmaladze, Papava, Merebashvili - Dvali, Xisco.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ