Stelian Ion, despre pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu: Senatul a legiferat hoţia, abuzul

| 29 mar, 18:47

Deputatul USR Stelian Ion a declarat miercuri că proiectul adoptat de Senat, prin care se stabileşte pragul valoric de 250.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu, este o lege "croită pentru a încuraja infracţiunile, nu pentru a le descuraja", menţionând că va informa Comisia Europeană în legătură cu aceste aspecte.

 

"Asta înseamnă că azi, în Senatul României, s-a legiferat hoţia, s-a legiferat abuzul, pentru că până în acest prag propus de PSD - PNL - UDMR, până în pragul de 250.000 de lei, 50.000 de euro aproximativ, nu va mai fi abuz în serviciu şi toţi funcţionarii publici au scenariul acesta că pot abuza, pot crea prejudicii de câte 49.000 de euro, 40.000 de euro sau oricum până în acest prag, pentru că nu vor răspunde decât contravenţional. Liviu Dragnea poate fi fericit acum, pentru că îşi vede în sfârşit visul împlinit din 2017. Nu a apucat el să beneficieze de aceste modificări, dar vor beneficia alţii (...). Legea este croită pentru a încuraja infracţiunile, nu pentru a le descuraja (...) Vom aduce la cunoştinţă aceste aspecte Comisiei Europene, lucrurile nu pot rămâne aşa, pentru că ce se întâmplă este extrem de grav şi nu putem în România europeană, în România anului 2023, să asistăm cu mâinile în sân cum mii de dosare penale de corupţie, de infracţionalitate organizată, cu prejudicii de miliarde de euro, se închid din pricina deciziilor CCR, cum se legiferează practic abuzul în serviciu pentru sume de până în 50.000 de euro şi totul ar trebui să ni se pară că este absolut firesc", a susţinut Stelian Ion la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este "autor moral" al acestei "nenorociri care se abate asupra legislaţiei penale", afirmând că cei din coaliţia de guvernare au profitat de discuţiile din spaţiul public pe tema pensiilor speciale pentru a distrage atenţia de la acest proiect în care "măcelăresc" legislaţia penală.
"Din păcate, ministrul Cătălin Predoiu nu a fost la aceste discuţii şi este complice, autor moral aş spune, al acestei nenorociri care se abate asupra legislaţiei penale. Vreau să menţionez şi faptul că acest proiect este chiar mai grav, este mai rău decât ce era menţionat în Ordonanţa 13 din 2017, pentru că pragul este unul mai mare. Atunci era 200.000 de lei, acum este un prag de 250.000 de lei. De asemenea, foarte important este să menţionăm că au profitat la maximum cei din PSD - PNL - UDMR de discuţiile din spaţiul public. Când efectiv toată ţara este cu ochii pe acest subiect (n..r. pensiile speciale), ei, Comisia juridică, de pe o zi pe alta, trec rapid şi apoi în aceeaşi zi, în plen, trec acest proiect, în care măcelăresc legislaţia penală, încă o dată şi încă o dată. Decizia Curţii Constituţionale impunea un prag, dar pragul acesta de bun simţ era să fie un prag rezonabil. Noi am propus un prag la nivelul salariului minim pe economie, până la urmă şi o pensie medie poate fi luat drept prag, pentru că nu poţi spune în România că un salariu minim pe economie, o pensie pe care o primesc majoritatea românilor, nu sunt sume rezonabile care să fie avute în vedere drept prag valoric", a punctat deputatul USR.
Întrebat dacă va ieşi la protestul anunţat în Piaţa Victoriei, la ora 18,00, deputatul USR a spus că rolul partidului este acela de a propune legi bune în Parlament şi de a trage semnale de alarmă când sunt derapaje.
"Este de aşteptat că oamenii vor ieşi în stradă, pentru că mi se pare că s-a ajuns prea departe cu aceste lucruri. Rolul nostru nu este să ieşim în stradă, dacă vor fi colegi ai noştri care ies... dar rolul nostru de politicieni este să fim în comisiile din Parlament, să fim în plenul Parlamentului, să propunem legi bune şi să tragem semnale de alarmă când sunt derapaje, or acum este un derapaj extrem - extrem de grav de la ce înseamnă statul de drept într-o Uniune Europeană", a conchis vorbitorul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 10:03
Ernestbah
can i pay someone to do my essay k28gcf
Nicely put, With thanks!
order your essay order of arguments in an essay
11 apr, 17:39
Ernestbah
pay someone to write an essay for you o72les
Wow loads of beneficial material.
pay for a paper to be written buy college essay papers
11 apr, 17:32
Nathanjah
essay writer reddit u594xf
Good info. Thanks a lot.
essay writer no plagiarism free idk what to write my college essay about website that writes essays for you
11 apr, 02:55
HectorBer
what ways do i help my family essay c19qxw
You actually said that terrifically.
write my essay discount in a good narrative essay the writer makes a point write and essay for me
05 apr, 04:49
GregorySum
online essay helper v28anf
Great postings, Thanks a lot!
degree thesis https://essaywritingservicebbc.com pay to write an essay https://cheapessaywriteronlineservices.com

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ