Stelian Tănase: Menţin cererea către SRI de a-şi retrage agenţii din TVR. Aştept să mă sune Hellvig

| 06 apr, 17:03

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că îşi menţine cererea către SRI de a-şi retrage agenţii acoperiţi din TVR, precizând că aşteaptă să îl sune directorul instituţiei, Eduard Hellvig, pentru a discuta pe această temă.

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a solicitat Serviciului Român de Informaţii (SRI), în luna ianuarie, să dispună retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR. În acest sens, Stelian Tănase i-a transmis, la momentul respectiv, o scrisoare directorului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea. Scrisoarea a fost transmisă, pe 28 ianuarie.

Ulterior, pe 10 februarie, Stelian Tănase le-a spus deputaţilor din Comisia pentru cultură că îi va scrie din nou directorului interimar al SRI, generalul Florian Coldea, pentru a-i cere să retragă agenţii acoperiţi din TVR.

Luni, într-o conferinţă de presă organizată la sediul TVR, Stelian Tănase a abordat această chestiune, răspunzând unei întrebări.

Întrebat dacă a primit vreun răspuns de la SRI şi dacă a avut vreo întâlnire pe tema aceasta, Stelian Tănase a spus: "N-am avut o întâlnire şi o doresc, pentru că acolo au fost nişte schimbări, la vârful SRI, care au schimbat puţin datele problemei. Reacţia mea a fost la interviul pe care l-a dat George Maior (fostul director al SRI, n.r.) şi în care a spus că sunt agenţi acoperiţi în presă. Eu imediat am ripostat, am spus că să-i retragă din TVR. Menţin şi acum această cerere către SRI. Pe mine nu mă priveşte cine conduce acest serviciu, ci instituţia şi atitudinea. Şi am primit un răspuns care nu răspundea la obiect, adică îmi dădea o stenogramă a acelui interviu. Ce a spus domnul Maior".

Stelian Tănase a spus că va insista pe acest subiect. "Voi insista. Am dat un telefon la SRI pentru a avea o discuţie cu domnul Hellvig, pe care, de altfel, îl cunosc. Şi de la cabinet mi s-a spus că o să fim sunaţi. Sunt două săptămâni de când s-a întâmplat asta, n-au sunat, dar, uitându-ne pe agendă, vedem că acolo, la SRI, a fost foarte multă treabă şi bănuiesc, când va găsi un moment, după Paşti, mă va suna. Şi el mă cunoaşte. Şi o să putem să discutăm. Insist şi acum, agenţii serviciilor secrete trebuie retraşi din TVR", a mai spus Tănase.

Într-un interviu acordat B1 TV, în luna ianuarie, George Maior a fost întrebat cum stă SRI, pe care la momentul respectiv îl conducea, cu ofiţerii acoperiţi din presă. "Cum stau toate statele democratice europene", a răspuns George Maior.

Ulterior, George Maior şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, potrivit unei informări transmise la momentul respectiv de Administraţia Prezidenţială.

În aceeaşi perioadă, nouă asociaţii, între care ActiveWatch, APADOR-CH şi Centrul pentru Jurnalism Independent, au cerut SRI "să lase la vatră ofiţerii acoperiţi din presă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 apr, 17:45
mockingbird
Don't hurry, nea Steliane. Lasa-l pe Edi sa se mai familiarizeze un pic cu locul: toaleta, bufetul, alte alea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ