Stenograme DNA: Vedetele Antenei 1, implicate în victimizarea lui Sorin Alexandrescu

| 01 oct, 2013

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, a dispus ca emisiunile Trustului Intact, inclusiv cele de divertisment, precum 'Răzvan şi Dani', 'Acces Direct', 'Capatos', să participe la o campanie 'victimizare' a lui Sorin Alexandrescu, după ce acesta a fost reţinut de procurorii DNA.

În referatul întocmit de DNA, se arată că, imediat după reţinerea lui Alexandrescu în data de 30 iunie 2013, toate posturile de la Antena Group au difuzat emisiuni prin care au atacat Direcţia Naţională Anticorupţie pe temele stabilite de Camelia Voiculescu, 'chiar şi în condiţiile în care în situaţia de fapt se relatau fapte şi împrejurări eronate cu scopul clar al sprijinirii inculpatului în ziua în care se judeca propunerea de arestare preventivă a acestuia'.

Printre emisiunile care urmau să fie implicate în această strategie se aflau şi cele de divertisment: 'Răzvan şi Dani', 'Acces Direct', 'Capatos'.

Detalii apar în stenogramele publicate în rechizitoriul trimis în instanţă de DNA.

Astfel, pe 30 mai 2013, ora 19,03,37, Dan Voiculescu o apelează pe Camelia Voiculescu:

'Dan Voiculescu: Ce?

Camelia Voiculescu: Mihai Gâdea... A ieşit la OBSERVATOR şi... face o declaraţie în... 

Dan Voiculescu: Aha.

Camelia Voiculescu: 'ANTENA UNU, ţinta procurorilor DNA.

Dan Voiculescu: Extraordinar, domn'e!'.

DNA mai arată că, în noaptea de 30 spre 31 mai 2013, se fac eforturi pentru mobilizarea tuturor realizatorilor de emisiuni, care la rândul lor trebuia să ia atitudine cu privire la reţinerea lui Alexandrescu şi să comunice public cel puţin până la orele prânzului, moment la care se presupunea că s-ar judeca propunerea de arestare preventivă a acestuia, 'în limitele pe care le dicta Camelia Voiculescu'.

Pe 31 mai 2013, Camelia Voiculescu o apelează la ora 00,04,01 pe 'Cristina':

'Camelia Voiculescu: Alo, Cristina!

Cristina: Da, bună seara!

Camelia Voiculescu: Ştii ce vreau să te rog? Să vorbeşti cu Răzvan şi Dani, mâine dimineaţă...

Cristina: Da...

Camelia Voiculescu: Şi să facă şi ei declaraţii pe tema asta, să... să vorbească despre caz, să spună: Domne, aşa ceva să... nu trebuie să se întâmple în România...sau, ia să citească declaraţia aia a lui Mihai şi declaraţia...

Camelia Voiculescu: Şi să vorbească... ştii... ideea e că noi, mâine, până în unu, aşa, ce avem? Avem Răzvan şi Dani...

Cristina: Răzvan şi Dani... şi mai avem...

Camelia Voiculescu: îl avem pe Badea din seara asta...

Cristina: Ştiri de dimineaţă...

Camelia Voiculescu: Da... dar vorbeşte te rog cu Răzvan şi Dani.

Cristina: Da, vorbesc, vorbesc cu Răzvan.

Camelia Voiculescu: Ok, perfect! Da, bravo! Deci... poate să-i spună... Domne, ideea e următoarea, ieşim la înaintare, absolut cu totu', cu totu' cu totu, cu totu'...

Camelia Voiculescu: Deci, chiar trebuie să facem, neapărat, neapărat, da. Şi, la fel, poate facem şi nişte testimoniale cu vedetele, dar trebuie să le gândeşti deştept. Vorbeşte te rog şi cu Alex Popa..
Cristina: Ok!'

Tot pe 31 mai 2013, Camelia Voiculescu o apelează pe 'Iza', la ora 00,45,01.

'Camelia Voiculescu: Alo, IZA!
Iza: Da!

Camelia Voiculescu: Bună seara! Ştii ce vroiam, să facem mâine, de exemplu, la Răzvan şi Dani, la Acces în Direct, nu neapărat la Capatos, Capatos e mai... mă rog, da' până la urmă şi la Capatos, şi mai mult de atât, să... am vorbit şi cu Jura să încercăm şi noi să facem un mesaj al vedetelor sau nişte testimoniale, să ambalăm cumva totuşi lucrurile, că Antena 3 a făcut astăzi dezbateri pe subiectul ăsta, toată ziua, deci, deja oricum subiectul este foarte cunoscut...

Iza: Da...

Camelia Voiculescu:: Ăă... şi atunci şi Antena 1 şi Antena 2 să facă la fel, să gâ... Cristina a zis că până mâine vine cu câteva idei de astea, de ambalat...

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: Şi să vorbim şi cu Cristi Ionescu, să vedem cum să le traducem, pentru telespectatori, că nici nu trebuie acum să facem din asta...

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: Mai mult decât e cazul. 

Iza: Da.

Camelia Voiculescu: A... ştii, adică să... haide să... oricum, ziua de mâine e foarte importantă...
Iza: Păi, ne gândim. Oricum veneau şi vedetele mâine, să vorbeas... să vorbim cu ele...

Camelia Voiculescu: Aşa, perfect!

Iza: Da, şi...

Camelia Voiculescu: Şi să-mi faci şi mie listă, dacă vrei să vorbesc cu câteva dintre ele.

Iza: Da, da. Deocamdată începem cu ăă... cu 'Neaţa', cu 'Acces' şi cu 'Capatos'...

Camelia Voiculescu: Dar ideea este că acum aş vrea să... dacă e să facem şi pe Antenă, să facem ceva, să ne gândim şi să... nu prea avem nici timp mult de gândire, mâine dimineaţă cu Răzvan şi Dani ar trebui să vorbească cineva la prima oră, sau să le dai şi tu un mesaj, acum.

Iza: Da, da' ei...

Camelia Voiculescu: Ca mâine când se trezesc să-1 găsească.

Iza: Un mes... mesajul ar trebui să fie unu' către telespectatori, sau...

Camelia Voiculescu: Un mesaj, dar ar trebui să fie tot aşa, ca un fel de... să-i zicem 'strigăt' sau orice e legat de dreptate, şi legat de faptul că totuşi nu se poate ca în România să se întâmple lucruri din astea şi dacă se întâmplă, la... unor oameni care chiar au ceva de spus, care chiar au posibilitatea să spună, păi ce dreptate să li se mai facă amărâţilor ălora care nu se mai aşteaptă la nimic.

Iza: Da...

Camelia Voiculescu: Adică despre ce e vorba? Să vorbească despre fotbal, despre RCS şi despre fotbal, pur şi simplu pe subiect, că până la urmă, na... ei sunt spontani şi ei ştiu ce trebuie să zică, să li se... să le dai tu sau Cristina, cine vorbeşte cu ei, doar direcţia.

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: Adică să se-nteleagă că direcţia este de comunicare, nu de linişte.

Iza: îi... îi lăsăm să...

Camelia Voiculescu: Nu, pe Răzvan şi Dani dă-le liber, adică spune-le: 'Domne, ideea e următoarea, vrem să fim solidari cu lucrul ăsta, e un lucru pe care la Antena 3, dacă v-aţi uitat vreun pic aţi văzut că sunt încălcate... n-are de ce DNA-ul să facă asta...'. A fost astăzi toată ziua la Antena 3.

Iza: Da, bine...

Camelia Voiculescu: Să pună şi ei problema cu MITICĂ şi cu RCS, de ce RCS n-a fost chemat?

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: De ce... ce... ce facem aici, adică, bine că... hai că am găsit ţapu' ispăşitor şi acum, de fapt, exact pe ăia care au dat mită, nu-i întreabă nimeni nimic'.

'Este foarte relevant faptul că, pe lângă realizatorii de emisiuni de ştiri, au fost angrenaţi în această activitate de inducere în eroare a opiniei publice de la realizatorii de emisiuni de divertisment până la vedete de televiziune, care trebuiau să comunice mesajele pe care le transmitea Camelia Voiculescu în scopul favorizării situaţiei inculpatului ca şi a întregului Trust Intact, fără a cunoaşte în realitate că luau apărarea unor persoane care săvârşiseră o infracţiune şi că, în realitate, ceea ce se încerca prin transmiterea unor mesaje eronate era inducerea în eroare a opiniei publice cu consecinţa acoperirii urmelor infracţiunii de şantaj şi, totodată, se urmărea crearea unei presiuni media asupra magistratului însărcinat cu judecarea cererii de luare a măsurii preventive a arestării şi a procurorului care efectua urmărirea penală în cauză. Această precizare se impune pentru că, aşa cum rezultă din cele de mai sus, era esenţial ca toate aceste activităţi să se desfăşoare până în jurul orelor prânzului când, după aprecierea coînvinuiţilor, s-ar fi pronunţat instanţa cu privire la cererea de arestare', susţin procurorii.

'Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că toate persoanele implicate în săvârşirea infracţiunii de şantaj s-au implicat în acţiuni cu caracter denigrator, mai ales asupra corpului magistraţilor, prin postarea unor mesaje pe blog-urile personale, prin care înfierau abuzurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie', se mai arată în referatul DNA.

În data de 1 iunie 2013, la ora 9,14,14, Camelia Voiculescu îl apelează pe consilierul pentru probleme de comunicare, Popa Alexandru, şi, practic, în cursul convorbirii descrie care era unul dintre scopurile întregii campanii media, în care se vorbeşte şi despre 'victimizare':

'Camelia Voiculescu:... au reuşit să... sau încearcă să denigreze grupul. Staţi liniştiţi, vă livrăm în continuare divertisment de calitate, vă interesează informaţiile, vă uitaţi la Antena 3, vă aşteptăm diseară cu nu ştiu ce film'. Adică eu aş face o chestie care într-adevăr să le dau... când se termină comunicatul să zică: 'Bă, ce... nenorociţii ăia'. Deci puţină victimizare. Dar ăştia sunt puternici, nu au ăştia nicio treabă, da' uite, bă, ce chestie'. Ştii?! Pentru că oamenii cu care vorbim noi sunt de natură tabloidă. Ei aşa gândesc, lor trebuie să le dai senzaţia. Asta e... încă o dată, asta e părerea mea. Dacă crezi că nu e bine, gândeşte-te, facem cum e bine. Eu vreau doar să facem lucruri. Orice. Dacă tu îmi propui, uite: 'Hai să nu mai facem asta, hai să facem un promo'. Facem un promo pe care îl dăm între programe, în care spunem Antena 1 este cum este sau face ce face sau... Eu cred că e nevoie de puţină victimizare foarte, foarte deştept făcută.

Popa Alexandru: Ne-am victimizat deja. Deci chestia asta că suntem... ne-am victimizat foarte tare de două zile..'.

Camelia Voiculescu: Hai să facem o chestie. Te rog din suflet!

Popa Alexandru: Da, da.

Camelia Voiculescu: Fii atent! Hai să facem ceva.

Popa Alexandru: Da.

Camelia Voiculescu: Tu ai pe acolo pe lângă tine o bunică, o mamă, o ceva... orice, o prietenă care e...

Popa Alexandru: Mama. Cu mama pot să vorbesc. Aşa.

Camelia Voiculescu: A! Super! Telespectator ANTENA 1?

Popa Alexandru: Da, se uită la A1.

Camelia Voiculescu: Da' se uită şi la ANTENA 3? 

Popa Alexandru: Se uită şi la 3. Da.

Camelia Voiculescu: Nu, nu e bine. Deci, uite, eu de exemplu, am o fată care se uită...e telespectator ANTENA 1. Pe ea n-o interesează ştirile, da' se uită foarte rar, nu prea aşa... Ăla e relevant pentru ANTENA 1. Pentru că omul ăla o să-ţi zică exact: 'Dom'le, da, eu ştiu, da' de fapt n-am înţeles despre ce e vorba' Sau: 'Da, eu ştiu. Am auzit că nu ştiu ce' şi atunci... sau: 'Da, dom'le, ştiu tot. Ce nenorocire, ce oameni fără... aşa' şi atunci o să ştim exact ce percepţie este a unui telespectator care s-a uitat în principiu la ANTENA 1, că eu cu ăia vreau să vorbesc. Da' nu ştiu de unde să-1 luăm pe ăsta, care să nu se fi uitat la ANTENA 3.

Popa Alexandru: Eu aş vedea astăzi... Ce aş vrea astăzi: să văd multe vedete live, să n-am senzaţia că sunt lucruri înregistrate...

Camelia Voiculescu: Da.

Popa Alexandru: ... că sunt făcute. Nu, să văd...

Camelia Voiculescu: Bine, da' n-ai de unde să le vezi, decât în ştiri.

Popa Alexandru: Nu au ei acţiuni de întâi iunie?

Camelia Voiculescu: Au, au, sunt toţi, adică sunt cu copiii acolo, sunt... da' nu sunt, n-au acţiuni ele ca vedete, cred. Vezi, uite, şi asta trebuie coordonat ca lumea, mă, fir-ar să fie. Că ele or avea, da' dacă noi nu le punem pe post, dacă nu avem o gândire făcută din timp, de ieri, pentru aşa ceva, astăzi este prea târziu. Ştii?! De exemplu, putem să mai luăm nişte testimoniale în ştiri despre întâi iunie, da' ce legătură are cu subiectul, ştii?!

Popa Alexandru: Da. Are, că sunt... oamenii sunt vii, se ocupă de ce ştiu ei să facă cel mai bine.

Camelia Voiculescu: Asta poate. Da, da' vezi... Da.

Popa Alexandru: Eu mă apuc acum, ca să nu credeţi... eu mă apuc acum şi scriu ceva, cum l-aş vedea eu.

Camelia Voiculescu: Da. OK!'.

'Din cele ce preced, mai rezultă un lucru deosebit de grav, şi anume acela că, pe lângă ceea ce se încerca legat de acoperirea urmelor infracţiunii de şantaj, 'subiectul' ar fi putut deturna inclusiv semnificaţia zilei de 1 Iunie, prin inserarea unor mesaje de solidaritate cu participanţii la activitatea infracţională încă nedevoalată publicului, mesaje care erau deosebit de importante pentru apărarea imaginii şi pentru a crea suficientă presiune asupra organelor de urmărire penală şi asupra completului de judecată care rămăsese în pronunţare', mai notează procurorii DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2013
gabi
Toata lumea stie ca Alexandrescu este nevinovat cu atat mai mult colegii.
02 oct, 2013
Yoana
corect
mi se pare orect si de bun simt faptul ca jurnalistii de la antena se straduiesc sa arate oamenilor adevarul, manipularea si nedreptatile care se petrec din cauza influentelor politice. sunt de acord si sustin acest lucru!
02 oct, 2013
levi
nevinovat
nu-l mai acuzati coruptilor pe alexandrescu de santaj ca este nevinovat singurii vinovati de tot ceea ce a ti facut sunteti voi impreuna cu basescu
02 oct, 2013
iulia
.
Vedetele Antena 1 si-au derulat activitatea conform programei, subiectul Alexandrescu nu a fost discutat nici la Rqzvan si Dani, nici la Capatos. Asa ca lasati gargara cu victimizarea lui Alexandrescu.
02 oct, 2013
PETRUS
DISCREDITAREA IMAGINII VOICULESCU
Se tot incearca prin toate caile posibile discreditarea imaginii familiei Voiculescu cu fel si fel de intoxicari. Avem aici un exemplu elocvent.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ