STEPHEN HAWKING a făcut primul pas în lupta cu inteligenţa artificială

| 28 iul, 16:39

Peste 1.000 de cercetatori au semnat o scrisoare oficiala prin care avertizau de potentialele distrugeri pe care le-ar provoca implicarea inteligentei artificiale in razboi.

 

Stephen Hawking, Elon Musk si peste 1.000 de cercetatori din robotica au semnat scrisoarea, avertizand despre potentialul dezastru pe care l-ar avea "armele autonome". Scrisoarea a fost prezentata luni la Conferinta despre Inteligenta Artificiala de la Buenos Aires, Argentina.

Scrisoarea avertizeaza: "Inteligenta artificiala a ajuns la un punct unde implementarea unor astfel de sisteme este - practic, chiar daca nu legal - fezabil in an, nu decenii, iar miza este uriasa. Armamentul autonom a fost descris ca o a 3-a revolutie in razboi, dupa praful de pusca si armele nucleare".

"Daca orice putere militara majora se aventureaza in dezvoltarea armelor cu inteligenta artificiala, un razboi global cu astfel de arme este inevitabil iar finalul acestei traiectorii tehnologice este evident - armele autonome vor deveni Kalashnikov-ul de maine" mai scrie in scrisoare.

Citeste mai multe pe yoda.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ