Stephen Hawking despre detectarea undelor gravitaționale: ''S-a descoperit o nouă formă de a privi Universul''

| 11 feb, 19:41

Celebrul fizician britanic Stephen Hawking a afirmat joi că detectarea undelor gravitaționale - ultima dintre predicțiile făcute de Albert Einstein în Teoria Relativității Generale care nu fusese dovedită practic - deschide calea ''unei noi forme de a privi Universul'', transmite EFE.

''Capacitatea de a le detecta (undele gravitaționale) poate revoluționa astronomia'', a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani, expert în problemele legate de găurile negre.

El a făcut aceste aprecieri imediat după ce, într-o conferință de presă organizată la Washington, s-a anunțat că undele gravitaționale au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de știință în cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory).

Depistarea acestor unde, semnalele lăsate de marile cataclisme din Univers, constituie ''prima dovadă a unui sistem binar de găuri negre și prima observație a unor găuri negre în fuziune'', a explicat Stephen Hawkin.

''În afară de faptul că se confirmă Teoria Relativității Generale, putem spera să vedem găurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar și vestigiile Universului primordial, în timpul Big Bang-ului'' grație undelor gravitaționale, a estimat marele cosmolog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ