Sterling Resources își vinde participațiile din perimetrele românești ale Mării Negre

| 21 aug, 2013

Compania petrolieră canadiană Sterling Resources analizează oportunităţile şi momentul pentru a vinde participaţiile pe care le are în perimetrele petroliere offshore (maritime) din România, se arată în raportul companiei privind rezultatele din trimestrul al doilea.

Sterling deţine în România perimetrul Pelican din Marea Neagră şi participaţii în alte două blocuri, Muridava şi Luceafărul. În toamna anului trecut, Sterling a vândut către OMV Petrom şi ExxonMobil participaţia majoritară în blocul Midia. Sterling va primi 29,25 milioane de dolari la finalizarea tranzacţiei, alte 29,25 milioane de dolari în cazul descoperirii unor rezerve de hidrocarburi şi încă 19,5 milioane de dolari la momentul începerii producţiei.

Potrivit raportului aferent trimestrului doi, compania se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată până la sfârşitul acestui an. 'În România, continuă discuţiile cu Guvernul pentru a finaliza vânzarea participaţiei la blocul Midia către ExxonMobil şi OMV Petrom şi pentru a primi aproximativ 29 de milioane de dolari până la finele anului 2013', se arată în raport.

Raportul mai arată că, în trimestrul patru al anului, o sondă de explorare va fi forată în perimetrul Muridava, unde Sterling deţine o participaţie de 40%. Perimetrul, operat de Petroceltic International, se află la est de sonda Eugenia, forată anul trecut în blocul Pelican. 'În plus, intenţionăm să achiziţionăm lucrări seismice 3D în perimetrul Luceafărul, unde suntem operator cu o participaţie de 50%. Achiziţia datelor seismice 3D în perimetrele Midia şi Pelican şi alte foraje de explorare vor fi realizate în 2014', mai precizează compania în raport. În februarie 2013, grupul olandez Vitol, care deţine 14% din Sterling, a vrut să cumpere compania canadiană cu 192 de milioane de dolari, sumă considerată prea mică de către Sterling. 

În raportul anterior, cel aferent primului trimestru al anului, Sterling preciza că a fost foarte aproape de a vinde participaţiile din România: 'Procesul de vânzare a participaţiilor offshore din România a fost afectat negativ de incertitudinea viitorului companiei Sterling, ca urmare a anunţului făcut de Vitol privind o posibilă preluare. Sterling a fost foarte aproape de a încheia un acord cu un ofertant, care s-a retras apoi în această perioadă'.

În al doilea trimestru al acestui an, Sterling a obţinut pierderi nete de 20 de milioane de dolari, faţă de o pierdere netă de 7 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ