Ştirbu: Irina Radu, audiată de Comisia de cultură în privinţa amânării interviului cu Cioloş

| 28 noi, 11:30

Comisia de cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor o va audia luni, de la ora 14,00, pe Irina Radu, preşedinte-director general al TVR, pe tema amânării difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş pentru emisiunea "Viaţa Satului", a declarat pentru Agerpres preşedintele acestui for, Gigel Ştirbu.

El a precizat că mai mulţi membri ai comisiei, reprezentanţi ai PNL, UDMR, independenţi, au solicitat ca Radu să fie audiată. 

Televiziunea publică a anunţat că a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului', ţinând cont că este perioadă de campanie electorală. 

"Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului'. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR", a precizat TVR, într-un comunicat. 

Potrivit sursei citate, un alt motiv este faptul că "în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgenţe care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală" . Televiziunea publică a amintit că "premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare". 

"Faptul că anunţăm această reprogramare acum nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor şi pe care ne-o asumăm în primul rând în faţa publicului nostru. Şi pentru ca informaţia să circule mai repede, în cazul în care prin discuţii cu reprezentanţii premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1", a explicat TVR. 

Televiziunea publică a anunţat că va propune PNL "să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită şi pentru a difuza interviul premierului sau părţi considerate importante din acesta'". 

Conform unor surse oficiale, premierul Dacian Cioloş a onorat "cu bună credinţă" o invitaţie adresată de TVR în calitatea sa de prim-ministru, înregistrând încă de miercuri un interviu în cadrul emisiunii 'Viaţa Satului', iar comunicarea dinspre TVR privind amânarea difuzării acestui interviu a fost făcută sâmbătă seară. 

"Interviul înregistrat este pur informativ", motiv pentru reprezentanţii premierului nu sunt de acord ca interviul să fie difuzat pe spaţiul electoral, au precizat sursele citate, adăugând că, "în termenii explicaţi de TVR", aceştia nu sunt de acord nici ca emisiunea să fie difuzată în avans pe internet. 

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a acuzat TVR de cenzură. "TVR rămâne, din păcate, prin deciziile şefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la faţă", a spus Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ