Stolojan: PNL să desemneze foarte urgent al doilea copreşedinte. Un preşedinte unic ar crea tensiuni emoţionale

| 30 sep, 13:47

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan afirmă că liberalii trebuie să desemneze foarte urgent al doilea copreşedinte al partidului, precizând că un preşedinte unic ar crea tensiuni emoţionale la nivelul formaţiunii.

"PNL să desemneze foarte urgent cel de-al doilea copreşedinte, potrivit prevederilor din Statut. În Statut se arată foarte limpede - când intervine demisia unuia dintre cei doi copreşedinţi, se alege un alt copreşedinte. Vom avea sâmbătă o şedinţă pe această temă. Au fost diferite păreri exprimate de câte un membru al partidului sau altul, dar vom aplica prevederile Statutului", a declarat Stolojan, la RFI. 

Întrebat dacă nu ar fi de dorit un singur preşedinte, pentru a demonstra că fuziunea dintre vechiul PNL şi vechiul PDL s-a încheiat, europarlamentarul a răspuns că există această variantă, dar că nu stă în picioare şi că ar crea tensiuni emoţionale la nivelul partidului. 

"Aşa ar fi o judecată raţională. Există această variantă, dar, după părerea mea, nu stă în picioare, din două motive. Unu: mai avem doar două luni până la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, în această perioadă nu e nevoie să creăm tensiuni suplimentare în partid, vorbesc despre tensiuni emoţionale, pentru că partidul e format din oameni, chiar dacă raţional o asemenea variantă are justificare, să nu uităm că emoţional oamenii reacţionează. Deci n-avem nevoie în aceste două luni de tensiuni emoţionale la nivelul organizaţiilor partidului (...). Al doilea argument pe care-l am foarte serios este că în câteva zile trebuie definitivate listele cu candidaturi ale PNL pentru cele două Camere ale Parlamentului şi acest lucru trebuie făcut de către cei doi copreşedinţi, pentru că în teritoriu, în unele locuri, mai există fel de fel de discuţii uneori principiale, uneori nu", a afirmat Stolojan. 

El a precizat că există situaţii care trebuie corectate. 

"Aş putea să dau un exemplu, unul dintre oamenii cei mai combativi ai partidului, care pot rezista în orice dezbatere televizată împotriva oricărui adversar politic, la Satu Mare, din cauza unui vot nu mai este pe lista de propuneri de candidaţi pentru Camera Deputaţilor - este vorba de doamna Andreea Paul. Deci se întâmplă lucruri care trebuie corectate la nivel central, pentru că, până la urmă, listele de candidaţi pentru Parlamentul României se semnează de către cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal. S-ar crea suspiciuni poate nemeritate (n.r. - dacă ar exista un singur preşedinte înainte de alegeri), dar partidul este format din oameni, oamenii pot reacţiona şi emoţional la anumite evenimente şi nu dorim acest lucru", a arătat Stolojan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ