Stoltenberg: Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru Apărare la 2% din PIB în 2017

| 17 feb, 09:28

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat România pentru "eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017"'', spunând că este un exemplu de urmat şi de alte state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

"Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017. Într-o lume cu ameninţări complexe şi în evoluţie, este nevoie atât de bugete mai mari pentru apărare, cât şi de o mai justă împărţire a sarcinilor", a subliniat joi Stoltenberg, într-o declaraţie transmisă de serviciul de presă al NATO.

"România oferă ambele - fiind un exemplu de urmat şi de către alţi Aliaţi", a mai precizat secretarul general al NATO.

El a afirmat de asemenea că România dă dovadă de leadership prin găzduirea unei brigăzi multinaţionale, întărind prezenţa NATO în flancul sud-estic al Alianţei.

"Salut călduros angajamentul puternic al României faţă de NATO, deopotrivă prin trupe şi prin buget", a spus Stoltenberg.

Conform proiectului de buget pe anul 2017, România va aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Tag-uri: buget aparare, nato
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ