Strategia noului ministru de Finanțe: Voi crește colectarea prin "conformare voluntară"

| 10 mar, 2014

Un sondaj al contribuabililor, dialog cu sindicatele, cu mediul de afaceri și "conformare voluntară". Acestea sunt prioritățile noului ministru de Finanțe, Ioana Petrescu.

"Trebuie să avem un sistem mai eficient de colectare, bazat pe două principii a conforămării voluntare și a reducerii evaziunii: Aș vrea să fac un sondaj, audit al contribuabilului, atunci când plătește taxele. Știu cum a fost creat sistemul, este greu ca cei care vor să plătească, să o facă. Aș vrea să fac acest sistem din punct de vedere al contribualbilului. Un al mod de a încuraja conformarea voluntară, înseamnă un dialog mai bun cu sindicatele, cu CES-ul cu mediul de afaceri", a declarat Petrescu la Antena 3.

Alte măsuri prioritare ale ministrului sunt plafonarea plăților în numerar, reducerea CAS, "când va fi posibil" și reducerea TVA și la alte alimente, după cea la pâine.

"O măsură de care ați auzit este cea de plafonare a plăților în numerar. Folosim numerarul mult prea des. Dacă se folosesc mai des cardurile, băncile, este mai ușor de urmărit (plata taxelor – n.r.). Avem o rată de bancarizare extrem de mică, 53%. Sunt mare susținătoare a reducerii CAS, acum se fac analizele, sper ca anul ăsta, dacă nu la începutul anului viitor, să fie pus în Codul fiscal. Sper, totuși, că va fi posibil din iulie. Sunt mare susținătoare a reducerii TVA și la alte alimente decât paine. Preturile la pâine au scăzut și încăsarile la TVA au crescut. Dacă și datele pe mai multe luni ne arată că a fost o măsură bună și s-a colactat mai mult, trebuie să reducem TVA și la alte alimente", a adăugat ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ